לרגל יום העצמאות באנו להכיר מקרוב את מצטייני מפקד זרוע הים

בכל שנה לקראת יום העצמאות נבחרים חיילים מצטיינים מזרוע הים בזכות תרומתם יוצאת הדופן במהלך שירותם. שוחחתי עם שלושה מהם - על הדרך, המסירות, והתחושות ברגע קבלת ההצטיינות

01.05.25
אורי רודניק, מערכת אתר זרוע הים

ביום העצמאות ה-77 למדינת ישראל, ניצבים מצטייני מפקד זרוע הים: חיילים וחיילות המצטיינים לא רק בשירותם המבצעי והמקצועי, אלא גם ברוח האחריות, המחויבות והתרומה הבלתי מתפשרת שלהם לביטחון המדינה.

הם מגיעים מכלל היחידות והתחומים בזרוע, וכל אחד מהם מביא סיפור אישי, מעורר השראה של דרך, התמודדות והישגים - כאלה שמזכירים לכולנו מהי מצוינות אמיתית.

מפקדת ביה”ס לשליטה, סרן נ'

מפקדת ביה”ס לשליטה, סרן נ', התחילה את שירותה כבק”שית (בקרית שליטה ימית) במש"א ארז ולאחר מכן יצאה לבה"ד 1 והגיעה להיות קשל”טית (קצינת שליטה ימית), קצינת הדרכה בפלגת שליטה בבסיס אשדוד וכיום היא מפקדת בית הספר לשליטה בבה”ד זרוע הים שבחיפה.

“בזכות המפקדים והפקודות שלי הגעתי להיות מצטיינת”, מספרת סרן נ', “ההצלחה לא מובנת מאליה ואף אחד לא נולד מצויין במה שהוא עושה, הסביבה שלי שאפשרה לי ללמוד מהטעויות ולהמשיך הלאה הם אלו שנותנים לי את הכוח להמשיך יחד עם החיילות שלי, שיש להן כ”כ הרבה שליחות ומסירות שמביאות לי את היכולת לדחוף אותן אל עבר המצוינות”.

“מצטיין עבורי הוא אינו האדם שהעבודה קלה עבורו. אלא אדם שעל אף הקושי והאתגר, ממשיך לחתור למצוינות ולשיפור עצמי”, כך היא מתארת את הדרך הארוכה אל עבר המטרה, ומזכירה שכך היא מנסה להנחיל אל עבר החניכות בקורס.

החיבור של סרן נ' לחיל הים נטוע בהיסטוריה המשפחתית שלה: “אבא שלי עלה לארץ דרך נמל אילת”, משתפת מפקדת ביה”ס. “הוא הגיע לארץ ב-83’ במבצע של שייטת 13, הוא הלך מאתיופיה לסודן ברגל ושם שהה מספר חודשים. בערב אחד, הגיעו אנשים מישראל והובילו אותם בסירות גומי לארץ”.

“את הסיפור המשפחתי לא הכרתי לפני הגיוס, אבל עם הזמן הבנתי שזה מראה את המשימות הערכיות של החיל שלנו, תמיד מנסים להשפיע על החברה שלנו ולעזור כל זמן שאפשר”, מספרת סרן נ', “אני מרגישה מחויבות ושליחות בזכות זה, זו התקווה הישראלית שעליה גדלו אבות אבותינו וזה מה שהם רצו שנהיה”.

סרן א', קצין סייבר במפת”ח

סרן א', קצין סייבר בבסיס חיפה, ממלא תפקיד מרכזי באבטחת מערכות המידע, הפיקוד והשליטה של החיל. כחלק מהתפקיד, הוא נמצא בקו החזית של עולם ההגנה בסייבר, ומתמקד בהתמודדות עם איומים ייחודיים למערכות צבאיות ולסביבה הימית.

סרן א' וצוותו נדרשים לשמור על מוכנות תמידית ואחראים לאתר ולהגן על מידע. “כשאני יודע שיש הגנה על חיל הים, זה נותן לי סיפוק, אני יודע שאני משמעותי ותורם לעשייה הביטחונית. הצוות שלי הוא חלק בלתי נפרד מהדרך שלי לתואר המצטיין. בזכות העבודה שיש לי שיתוף פעולה יוצא מן הכלל איתם, אנחנו מבצעים יחד את המשימות באופן הטוב ביותר”, מציין סרן א'.

“יש לי ארבעה ילדים, כאיש משפחה, אני מאמין שיש ערך רב בדברים שגדולים מן הפרט, וזה אחד מהערכים שמובילים אותי וגרמו לי להיות מה שאני היום. במקרה הזה, זה הצוות, מדינת ישראל וזרוע הים", מוסיף סרן א'.

החטוף איתן מור הוא בן הדוד של של אישתו. "חסרונו מאוד מורגש, זה דבר שנוכח אצלנו במשפחה", מספר סרן א', "איתן תמיד חלק מאיתנו, הוא היה מתארח אצלנו בבית הרבה, היינו גרים ליד הפנימיה שבה הוא למד", הוא מוסיף על הדרך בה הם מזכירים אותו, "אנחנו מכינים את העוגיות שלו ומחלקים אותן כל הזמן, מנסים שכולם יזכרו אותו ויתפללו לשובו במהרה".

רב״ט א׳, טכנאי מערכות מחשב

רב”ט א’, בן 20 ממכמורת, הינו טכנאי תקשורת בבסיס אשדוד. “אני עובד עם כל המערכות - מצלמות, מכ”מים, מתגים ושאר הדברים אשר נמצאים על הספינה”, הוא מספר. “אני תמיד רוצה לתת לאנשים תחושה נעימה כשהם עובדים איתי, מנסה תמיד לעבוד בחיוך ולנסות להעביר את התחושה שאנחנו עושים פה משהו שהוא יותר גדול מאיתנו, מגנים על המדינה שלנו”.

רב”ט א’ קיבל את תואר מצטיין מח”י. “רגע ההודעה היה מאוד מרגש, כיף לדעת שמעריכים את העבודה שאני עושה. זה מרגש ונותן לי מוטיבציה להמשיך לעשות את הכי טוב שלי”, משתף בשמחה. “ההרגשה שאתה עושה משהו שהוא גדול מכולנו ומשפיע על ביטחון המדינה שלנו, זו תחושה אדירה, המשימה בשבילי היא מעל הכל, ואעשה הכל בשביל להצליח ולהרגיש שליחות. זרוע הים זה משפחה, ואני מרגיש פה הכי טוב שאפשר ומאושר שפה אני תורם למדינה”, מסכם א’.