כך תהפכו לקצינים בזרוע הים
תהליך הקצונה בזרוע הים נועד לאתר את האנשים הבאים שיובילו את זרוע הים במטה תומך הלחימה ובמטה המבצעי. אז איך בעצם עושים את זה? כל מה שרציתם לדעת על תהליך הקצונה - במקום אחד
מאחורי כל קצין ניצב מסלול מיון קפדני, מסלול הכשרה ארוך ומלמד ושורת מבחנים פיזיים, מנטליים ומקצועיים שמטרתם לאתר את המובילים שבחבורה — אלו שייקחו אחריות, יובילו חיילים ויהיו שותפים לקבלת החלטות משמעותיות. מהימים הראשונים של המיונים, דרך קורסי ההכשרה ועד הטקס שבו מוענקות הדרגות — הדרך לקצונה בזרוע הים היא לא רק מסלול של פיקוד, אלא גם של צמיחה אישית, עיצוב מנהיגות והתמודדות עם אתגרים יוצאי דופן.
לאחר שהמועמדים עומדים בתנאי ההתאמה ומקבלים את האישור הראשוני להמשיך בתהליך, מתחילה עבורם אחת התקופות המאתגרות והמשמעותיות במסע לקצונה – שלב המיונים. זהו שלב שבו נבחנים לא רק כישורים מקצועיים, אלא גם יכולות אישיות, פוטנציאל מנהיגותי, עבודה בצוות ועמידה בלחצים, וכל זאת במטרה לזהות את המועמדים שיתאימו בצורה הטובה ביותר לדרישות הפיקוד הייחודיות של זרוע הים.
השלב הראשון: כנס החשיפה - דלת הכניסה לעולם הקצונה
השלב הראשון והיחיד בתהליך שאינו מנפה. במהלכו, נחשפים החיילים לתהליך כולו. בנוסף, לכנס מגיעים נציגים מכל ההשלמות החיילות וחושפים בפני החיילים אילו השלמות חייליות נפתחות במחזור (לא בכל מחזור כל ההשלמות נפתחות).
בבסיס הקריה בתל אביב, עבור היחידות בזירות הדרומיות ויחידות המרכז (זי"ס, אשדוד, קריה, תל השומר) ובחיפה, לעיתים בבה"ד זרוע הים ולעיתים בבסיס חיפה בעבור המועמדים המשרתים ביחידות הצפון.
יש פרק זמן של בין שבוע לשבועיים לפלגות כוח האדם ביחידות השונות על מנת לקיים כנס משלים ביחידה עבור החיילים שלא יכלו להגיע לכנס הראשון מסיבות כאלו ואחרות. גם שם הרציונל הוא שיהיו מנחים, ובעלי מקצוע רלוונטים להשלמות השונות שנפתחות.
בתום הכנס לכל חייל יש את זכות הבחירה האם הוא רוצה או לא רוצה להמשיך בתהליך, חייל שיבחר להמשיך יגיע למיון הזרועי המורכב משני חלקים.
מיון חיילי ראשון
מתקיים באופן מקוון במחשב אזרחי, מי שעלה בפוטנציאל ובחר להמשיך בתהליך יקבל לטלפון הודעה עם קישור למבחנים שעליהם אמונים ענף מדעי ההתנהגות הזרועי.
לרוב, מועדי המיון פרוסים על פני חמישה ימים – קיימת גמישות לבחירת המועד על ידי החייל ומפקדיו.
המבחנים אורכים בין ארבע לשש שעות.
מיון חיילי פרונטלי
מותנה במעבר המיון החילי הראשון, בו יתנסו החיילים בשלל משימות אישיות וקבוצתיות. בסופם יעבירו הבוחנים חוות דעת על כל חייל אשר מורכבת מהערכה מילולית ומידת התאמה לכל השלמה שנפתחת.
כשש שעות.
לא נדרשת הכנה מוקדמת למיון.
ועדה מקדימה
מתקיימת ללא נוכחות המועמדים. בה מוצגים לראש ענף חובה, קצונה ומילואים כלל הנתונים של המועמדים לתפקידים השונים הכוללים גם את נתוני ההתאמה לקצונה וגם את הנתונים שצברו בתהליך המיון. בנוסף לחוו"ד מפקד המורכב מחוו"ד חילי בו משתמשים רק בזרוע הים וחוו"ד יציאה לקצונה כלל צה"לי המכונה 'חוו"ד 870'.
ועדה חיילית
מתבצעת באופן פרונטלי, בראשות סגן ראש מספן כוח אדם, בנוכחות מנחים מקצועיים מכל תחום בו נפתחת השלמה במחזור. במהלכה, כל מועמד עובר ראיון אישי. ועדות אלו מתקיימות בשני מועדים אחד בבה"ד זרוע הים בחיפה ואחד בקריה.
החייל נשאל בנוגע לחייו, לשירותו הצבאי, מדוע הוא רוצה לצאת קצונה, מה הערכים שמובילים אותו וכו'.
מומלץ מאוד, זה שלב מתקדם בתהליך שצריך להגיע אליו בבשלות ולדעת לענות על השאלות המאתגרות האלו. יש למועמדים כמה דקות להרשים את הבוחנים בוועדה והם חייבים להיות ענייניים ולנצל את ההזדמנות – זו יריית הפתיחה לעולם ההשמה והשיבוץ. בשלבים הקודמים בדקו את מידת התאמתם לקצונה, בשלב הועדה יושבים המנחים המקצועיים ומסמנים לעצמם מי הם רוצים שיגיעו להשלמה אותה הם מובילים.
המבד"ק הצה"לי
מבחן שדומה באופיו למבד"ק החיילי שנעשה במחשב אך שונה בתכלית. המבד״ק הצה״לי הוא תנאי כניסה חובה לכל מי שמגיע לבה״ד 1. זה מבחן פסיכוטכני המורכב ממבחני אישיות, מבחני זיכרון, השלמת תמונות ועוד. מטרתו לבדוק האם חייל יכול לקחת אחריות על חיי אדם, האם הוא מספיק בשל ויציב ללחץ אליו יחשף כקצין. בנוסף, המבחן בוחן את דמות החייל כקצין.
מדובר במבחן שאין איך להתכונן אליו, החיילים צריכים לענות על שאלות בנוגע לחייהם האישיים, ולהשלים משפטים לפי מה שהם רואים לנכון, אין תשובות נכונות ולא נכונות. מדובר במבחן ממיין.
לאחר המבד"ק כמחצית מהמועמדים יקיימו גם ראיון פסיכולוג, מועמדים אלו נבחרים בצורה אקראית. אורך הראיון הוא בין עשר דקות לרבע שעה והוא מתבצע ב"זום".
סדרת פיקוד
מדמה את השבוע הראשון בבה"ד 1 המכונה 'שבוע רף'. במהלך השבוע יעברו המועמדים מגוון סימולציות, התנסויות פיקודיות, אימונים ומבחנים ביניהם בוחן ׳בר-אור׳ ו׳מקראות ישראל׳ רגע לפני שתתקבל ההחלטה הסופית מי מהם ימשיך לבה"ד 1. הסגל שמוביל את 'סדרת הפיקוד' מורכב מקצינים שביצעו בעבר תפקיד מפקד צוות בבה"ד 1.
בה"ד זרוע הים בחיפה.
לאחר 'סדרת הפיקוד', המועמדים שעברו יתעדפו שוב את ההשלמות השונות. כשבוע לאחר מכן, יזומנו ליום בתל השומר בו יקיימו 'מסדר ציוד פרוס'. כלומר, יביאו איתם את כל הציוד לקראת היציאה לקורס הקצינים, על מנת לוודא שאין לאף אחד פערים וחוסרים. באותו היום תתקיים גם חלוקת ההשלמות, לפי שיבוץ המתחשב ככל הניתן בהעדפותיהם ובצורכי הזרוע. לבסוף, יחתמו על משכי קבע בהתאם להשלמה אליה שובצו.
מועמד שלא עבר שלב מסוים במיונים והפסיק את השתתפותו בתהליך יכול להגיש בקשה דרך המפקדים ולקבל משוב.
הכשרת היסוד בבה"ד 1
אחד משלבי השיא במסלול הקצונה הוא ההכשרה בבה״ד 1 — בית הספר לקצינים של צה״ל, שבו מתגבשת זהותם של הקצינים לעתיד. בבה״ד 1 פוגשים הצוערים מחילות היבשה, האוויר והים ונחשפים לתפיסות פיקוד רחבות, ערכי יסוד וסטנדרטים גבוהים של מנהיגות. עבור צוערי זרוע הים, התקופה הזו מהווה חיבור ייחודי בין השפה הימית לבין עקרונות הפיקוד הכלל-צבאי. במהלך ההכשרה רוכשים הצוערים כלים לניהול צוותים, קבלת החלטות בתנאי לחץ ועמידה באתגרים מורכבים – תוך דגש על דוגמה אישית, יושרה ומקצועיות. סיום בה״ד 1 וענידת דרגות הסגן מהווים רגע שיא שמסמל את המעבר מחייל מוביל לקצין אחראי, מפקד ודמות לחיקוי.
קורס הקצינים דורש ממך להיות בשיא שלך במשך 10 שבועות. המועמדים נמצאים באופן קבוע בבחינה כלשהי ולכן סף הלחץ איתו הצוערים מתמודדים הוא גבוה. יש גם אתגרים פיזיים ולימודיים - לצלוח מבחן 'בר אור' ומבחן 'מקראות ישראל'. בנוסף, הצוערים נדרשים להגדיל ראש, להתבונן על הדברים בראייה יותר מערכתית – ״לעשות סוויץ״ ולשים לב לדברים שלא שמו לב אליהם בעבר כחיילים מן המניין. חשוב להדגיש שאתגרי הקצונה לא נגמרים ביום שמקבלים את סיכת המ"מ או הדרגות על הכתפיים, הם רק מתחילים שם.
מתעסקים במשמעות ומנהיגות, אך הפוקוס מתמקד ב-׳אני מול עצמי׳ - מה הזהות שלי? מה נקודות החוזקה והחולשה שלי? מדוע אני רוצה להיות קצין? איפה אני רואה את עצמי כחלק מהצבא הגדול? איזה מפקד אהיה? הרבה שאלות וסוגיות שמתרכזות בנושאים שלא כל חייל עוצר ומתעמק בהם במהלך שירותו.
משרתי זרוע הים יוצאים לקורס בכל מחזורי בה"ד 1. קיימים 4 מחזורים בשנה: פברואר, מאי, אוגוסט ונובמבר. כמות החיילים שיוצאים בכל מחזור משתנה ומושפעת ממגוון מרכיבים. השלמות מודיעין לדוגמה מתקיימות פעם בחצי שנה ולכן אלו תקנים שנפתחים רק במאי ובנובמבר. החל מהמחזור הקרוב, פברואר 2025, השלמות קציני השליטה יתארכו ולכן יפתחו רק בפברואר ובאוגוסט.
אחד הדברים שהכי מבליטים מועמדים מוצלחים זה כישורים חברתיים, מועמד שיודע לסחוף אחריו, לדבר עם אנשים בגובה העיניים, לשכנע, להוביל, לרתום עמיתים ולסייע לסביבה שלו זה מועמד שאנחנו מחפשים ורוצים לראות אותו בתפקיד מפתח בזרוע. אלו תכונות ששמים עליהם דגש גדול גם בקורס בבה״ד.