ביולי 2017, הוקם בצה''ל מערך המזון - גוף שהתעצם והתפתח למערך שלם המתכלל תחתיו את כל נושא המזון בצה''ל, החל משיפוץ מטבחים וחדרי אוכל, רכישת מיכון מטבחי חדש, הכשרת שפים צבאיים, מעבר למזון בריא ואיכותי יותר, וכמובן, הענקת מענה מזין וטעים לכלל חיילי צה''ל. מערך המזון דואג לספק מענה לכלל החיילים: טבעונים, חולי צליאק, חרדים בכשרויות שונות ועוד מגוון אוכלוסיות.

לצורך כך, המערך מכשיר טבחים בסדנאות מיוחדות, וכן פיתח פרויקט ייחודי שנקרא "שף צעיר" - אשר מאתר את השפים הבאים של צה"ל עוד בזמן לימודיהם בבתי ספר מקצועיים. המערך פועל להרחיב את המענה בפריטי המזון, תוך למידה מהמשק האזרחי והבאת החידושים מהאזרחות למטבח הצבאי.

במסגרת המעבר ממרכז למערך שלם, הפך המערך לאחראי על כל שרשרת הספקת המזון - החל מהחשיבה והרכישה של הפריטים, דרך האחסנה שלהם בבסיסי המזון שפרוסים ברחבי הארץ, ועד הפעלת המטבחים והכשרת כוח אדם איכותי.

עם הפיכת המרכז למערך, שונה גם תג היחידה שניתן לכלל משרתי המערך והבסיסים. התג מורכב משיבולת בעלת 7 קנים כסמל לפרטי המזון השונים, מפירמידת התזונה, מחץ עגול המסמל את האחריות השלמה של המערך בתחום המזון, צלחת כסמל למענה הפרטני שנותנים לחיילים. בנוסף, צבעי הסמל הם צבעי חיל הלוגיסטיקה והשיבולת והפירמידה משולבים ביחד ויוצרים סמל ממגן דוד.

מדי שבוע במערך, יוצאות כ-280 משאיות קירור ו-57 משאיות כיסוי, יוצאים כ-120 קווי הפצה והם פורקים ב-400 נקודות פריקה. נוסף על כך, המערך מספק מוצרים תזונתיים למגוון מטרות: 350 אלף מוצרי מאפה, 250 טון ירקות ו-75 טון פירות, 56,000 ביצים, 90 טון בשר, 5,600 מנות להגנ''שים, כ-2,500 מנות לפילבוקסים ועוד. בסך הכל, הניפוק היומי של המערך עומד על 157 אלף מנות.

 

למוקד פניות המזון לחצו כאן