9900 מכניסים את הלוחמים לעזה - עוד לפני שהם מגיעים אליה

אם היינו אומרים לכם שבעזרת משקפי VR ושלטי ג'ויסטיק, הלוחמים בקצה יודעים בדיוק איך נראה שדה הקרב לפני שהם אפילו נכנסו אליו - הייתם מאמינים? כנראה שלא. אבל זו בדיוק המטרה של צוות אחד ביחידה 9900. כבר יותר משנה שהם יוצרים מודלים מתלת מימד של שטחי הלחימה, וגורמים ללוחמים להרגיש שהם כבר בתוך עזה. קיבלנו הצצה לאיך זה עובד

12.11.23
איה חיימוביץ', מערכת את"צ

הצוות הזה מיחידה 9900 כל כך מסווג, שאי אפשר לחשוף ממנו כלום - אפילו לא את השם שלו. אנשיו יודעים להביא את הלוחמים לשדה הקרב גם לפני שיגיעו אליו באמת, והם עושים זאת בעזרת אמצעים טכנולוגיים חדשניים שהחיילים מפתחים בעצמם. מתחילת הלחימה, הם פועלים ללא הפסקה כדי לדייק את התוצרים האלו אפילו יותר, ולהנגיש אותם עד הקצה המבצעי.

 
הגשה ועריכת תוכן: נועם אמיר

יחידה 9900 שבאגף המודיעין אמונה על משימה חשובה: איסוף מודיעין ויזינטי (ויזואלי) וגאואינטי (גיאוגרפי) בעזרת אמצעים שונים ומיוחדים כמו רחפנים, מטוסים ואפילו לוויינים. כל המידע הזה - מועבר לצוותים בתוך ומחוץ ליחידה. אלו, מעבדים, מנתחים, ומפיקים ממנו מסקנות רלוונטיות לבניית תמונת המצב המדויקת ביותר ותכנון אסטרטגי.

 
הדמיה מאוגדת איו"ש

אחד מהצוותים שעושים שימוש במידע הזה מורכב מלוחמים שהם גם אנשי מודיעין, ותפקידם לייצר מיפוי תלת מימדי מתקדם של שטחי האויב. בין אם זה טייס שממריא מעל שמי האויב, ובין אם זה חי"רניק שנכנס לרצועת עזה על נגמ"ש - לוחמי הצוות דואגים שידע מראש בדיוק מה מצפה לו.

הצורך במיפוי תלת מימדי עולה מהשטח, והצוות עומד בקשר עם כלל הכוחות. "אנחנו יודעים לייצר בזמן קצר הדמיה תלת מימדית שהלוחם יכול להיכנס אליה", מסביר סגן י', מפקד הצוות, "היא יכולה להיות קטנה כמו תא שטח ספציפי, אבל בשביל הלוחם היא עולם שלם, ובזכותה הוא יחווה את סביבת הלחימה וילמד אותה עוד לפני שילחם בה בפועל".

 
הדמיה מאוגדת איו"ש

המיפוי התלת מימדי הוא רכיב קריטי במלחמה, ומטרתו - לאפשר לכוחות בקצה "להיכנס" לשטח עוד לפני רגעי האמת, וכך לאמן ולהכין אותם בצורה הכי טובה למשימה.

בפועל, הלוחם שעתיד להגיע לשדה הקרב יוכל לתרגל בצורה מציאותית אזורי הלחימה המיועדים בעודו מרכיב משקפי VR (מציאות מדומה), או אפילו בזמן שהוא אוחז בשלט ג'ויסטיק, כמו של XBOX. 

 
הדמיה מאוגדת איו"ש

המרחב המדומה הוא מדויק ומתעדכן, וגם לאחר ביצוע תקיפות אוויריות בשטחי הרצועה - הנתונים בו מותאמים לשינויים האחרונים בשטח.

לדוגמה, אם תשתית טרור הותקפה או מבנה נהרס באזור, הכוחות יכולים להתאמן במתווה החדש שנבנה ב-9900 תוך שעות ספורות בלבד. כך, בעוד שהם "יורים במחבלים" ו"מתחמקים מאיומים", הם ירגישו את הזירה בצורה הריאלסטית ביותר לנקודת הזמן בה הם מתרגלים.

 
הדמיה מאוגדת איו"ש

תהליך הכנת ההדמיות הוא מורכב, וכדי שהצוות יוכל לספק מענה באופן מיידי בזמן הלחימה, הם עבדו במשך שנה ליצירת תוואי השטח התלת מימדי הבסיסי של רצועת עזה.

בשביל ליצור תמונה של רחוב אחד, נדרשות עשר זוויות צילום שונות שלו, אבל בעזרת עבודת מודיעין מעמיקה ויכולות המיפוי והעיבוד החדשניות שיש ליחידה  - זה אפשרי לגמרי.

 
הדמיה מאוגדת איו"ש

ואם אתם שואלים את עצמכם כיצד ההדמיות האלו מגיעות ללוחמים שבקצה בזמן הלחימה - התשובה פשוטה.

"אנחנו לוחמים לכל דבר", מדגיש מפקד הצוות, "בזמן המלחמה אנחנו חוברים לכוחות בשטחי הכינוס ומביאים את משקפי ה-VR ואת השלטים יחד איתנו, דבר שמאפשר לנו גם להתאים את התוצרים שלנו לצרכים המבצעיים שעולים בזמן שאנחנו שם". 

"אנחנו משתמשים בכל המודיעין שקיים", מסכם סגן י', "כשהמטרה העיקרית שלנו היא לצמצם את חוסר הוודאות בקרב הלוחמים, ולתת להם את ההרגשה הבטוחה ביותר לפני שהם נכנסים לשדה הקרב".