בפעם הראשונה אי פעם - 636 פועלים ברצועת עזה

בין הסמטאות הצפופות של ערי יהודה ושומרון הם פועלים מדי יום וחושפים מחבלים. אך בפעם הראשונה, גדוד האיסוף 636, השייך בכלל לפיקוד המרכז - נכנס לעומק רצועת עזה. בתוואי שטח לא מוכר, עם מנהרות ופירים - לוחמי הגדוד מוכיחים שהם יכולים לסכל טרור בכל גזרה. שמענו מהמג"ד איך ממקבלים עבודה בשני פיקודים בו זמנית "בלי להוריד את הרגל מהגז"

13.12.23
נויה בן גיגי, מערכת את"צ

יום-יום הם פועלים בגזרת איו"ש ומהווים חלק בלתי נפרד מכל מבצע ופעילות באזור - ממעצרי מבוקשים, דרך תפיסות אמל"ח ועד נטרול פיגועים. גדוד האיסוף 636 הוקם בכלל כיחידת איסוף בפיקוד המרכז, אבל כעת, בפעם הראשונה, הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהצק"חים שנלחמים בעומק רצועת עזה - בלב מעוזי הטרור של חמאס.

בעזרת אמצעים מיוחדים שעליהם אנחנו לא יכולים לספר - הם פועלים מסביב לשעון לחשיפת מחבלים.

"כבר ב-7 באוקטובר הבנו שאנחנו יכולים לסייע גם בגזרות האחרות", מספר סא"ל ג', מפקד הגדוד, "באותה שבת הקפצנו שני צוותים לכפר עזה ולבארי כדי לעזור בחשיפת מחבלים עד תום הלחימה בעוטף", ומשם הכרחיות הכניסה שלהם לתמרון הייתה ברורה לחלוטין.

איך גדוד שמוכשר לפעול במרכז מתאים את עצמו לדרום?

בשנה האחרונה הגדוד לקח חלק בפעולות הליליות במבצע 'שובר גלים', ובמבצעים הממוקדים במחנה הפליטים ג'נין. "הלוחמים רגילים להתאים את צורת החשיבה והיכולות שלהם לשטח אליו הם מגיעים", מסביר המג"ד, "חלק מה-DNA של הגדוד זה להיות רלוונטיים בכל הגזרות".

לוחמי הגדוד לקחו חלק בהכנות לתמרון. הם למדו את השטח החדש וקיבלו אמצעי לחימה מותאמים לתוואי הרצועה - כמו למשל רחפנים.

כעת הם פרוסים במספר צק"חים, ובזכות העבודה הצמודה שלהם עם כלל הזרועות, הם פועלים במהירות, וסוגרים מעגל אש בדקות ספורות. ואכן, מתחילת הלחימה הגדוד אחראי על נטרולם של יותר מ-100 מחבלים. 

"המשימה שלנו היא לראות שאויב לא מסתתר במקום אליו נכנסים הכוחות", מדגיש סא"ל ג', "המחבלים יוצאים מסמטאות ופירי מנהרות, כך שהאתגר הוא לחשוף אותם לפני או תוך כדי תנועת הכוחות - ולחסל אותם". 

מקרה אחד כזה קרה לפני כמה ימים, כשבמהלך הלחימה ברצועה, בין משימות הלוחמים, כוח של 8 מחבלים יצא מפיר מנהרה אל עבר המקום בו שהו, בעזרת רחפן שהעלו לאוויר הגדוד סגר מעגל תוך כמה דקות בלבד. הם זיהו את המחבלים, ניטרלו אותם, ווידאו את שלומם של שאר הלוחמים שבסביבתם.

אם הגדוד בעזה, מי נמצא באיו"ש?

"חלק מהגדוד נשאר באיו"ש, וכוחות מילואים רבים התגייסו למאמץ המלחמתי" , מציין סא"ל ג', "אנחנו לא עוצמים עין בשטחי פיקוד המרכז, וממשיכים לעבוד בצורה איכותית ומשמעותית בשתי הזירות". 

תחת הגדוד נמצאות גם תצפיתניות שעובדות מסביב לשעון, ועל כך אומר סא"ל ג': "636 היא אגרוף אחד - הלוחמים, התצפיתניות, אנשי המטה והמילואים. כל אחד נותן את חלקו באופן המקצועי והמדויק ביותר. אנחנו רואים את זה בכל יום בפעילות הכוחות בגזרות".

"חיילי וחיילות הגדוד ממשיכים לפעול יחד להצלחה בכל מקום שהם נמצאים בו", הוא מסכם, "אנחנו לא מורידים את הרגל מהגז, אפילו לא לרגע".