כך נראה הניסוי המוצלח במערכת "חץ 3"

מנהלת 'חומה' במפא"ת שבמשרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים וצה"ל, השלימו ניסוי מוצלח במערכת הנשק, המיועדת ליירט טילים אל מחוץ לאטמוספירה 

18.01.22
מערכת אתר צה"ל

ניסוי מוצלח במערכת הנשק 'חץ' ומיירט "חץ 3", המיועד ליירט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה, הושלם היום (שלישי) על-ידי מנהלת 'חומה' במפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) שבמשרד הביטחון, הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים (MDA) וצה"ל. הניסוי בוצע משדה ניסויים במרכז הארץ, בהובלת התעשייה האווירית. 

מערך המכ"מים המבצעי של מערכת ה"חץ" גילה את המטרה והעביר את נתוניה אל מרכז ניהול הירי, אשר ניתח את הנתונים וביצע תכנון מלא ליירטה. עם השלמת התכנון, שוגרו לעבר המטרה שני מיירטי "חץ 3", אשר השלימו את משימתם בהצלחה.

 

מערכת הנשק 'חץ' היא מרכיב מרכזי במערך ההגנה הרב-שכבתית, הכולל גם את מערכת 'כיפת ברזל' ומערכת 'שרביט קסמים'. מערכות הנשק מפותחות בהובלת משרד הביטחון באמצעות מנהלת "חומה" שבמפא"ת ומופעלות מבצעית על-ידי לוחמי ולוחמות מערך ההגנה האווירית בחיל האוויר. הניסוי הינו חלק מתוכנית הפיתוח הרב-שנתית של מערכת הביטחון. הצלחת הניסוי מהווה אבן דרך חשובה ביכולת המבצעית של מדינת ישראל להגן על עצמה, נגד איומים קיימים ועתידיים בזירה ממעגלי איום שונים.

יחד עם מנהלת "חומה" במפא"ת והסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, השתתפו בניסוי לוחמי חיל האוויר והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק. התעשייה האווירית היא הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק ומיירטי ה"חץ", באמצעות מפעל מל"ם המפתח ומייצר את מיירטי החץ וחטיבת אלתא המפתחת את מערך הגילוי המכ"מי. חברת 'אלביט מערכות' מפתחת את מערכת ניהול הירי. חברת בואינג (Boeing), החברה הממשלתית למערכות הנעה רקטית 'תומר' וחברת רפאל הן קבלניות משנה עיקריות לפיתוח וייצור מיירט חץ 3. חברת רפאל אחראית גם על טיל המטרה.

צילום: אביחי סוחר

"אני מברך על הניסוי המוצלח וחסר התקדים שמצביע על העליונות הטכנולוגית של ישראל", פתח שר הביטחון, בני גנץ, "שמובלת על-ידי מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות. צעד אחר צעד, פיתוח אחר פיתוח, אנחנו שומרים על יכולתה של ישראל להגן על עצמה מול האיומים המתפתחים במרחב ומאפשרים לישראל את חופש הפעולה ההתקפי מול אויבנו, מתוך ההבנה שההגנה הטובה ביותר מאפשרת את ההתקפה האפקטיבית ביותר".

"ניסוי זה תוכנן לאתגר כל מרכיבי מערכת הנשק 'חץ' והביצוע היה מצוין", הצהיר ראש הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, האדמירל ג'ון היל, "המידע הרב שנאסף בניסוי ינחה ויסייע בפיתוחים עתידיים שלה, ה-MDA ימשיך להיות מחויב לסייע למדינת ישראל לשדרג את יכולות ההגנה מפני טילים כנגד איומים קיימים ומתהווים בזירה".

צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

"צה״ל ומערכת הביטחון רואים חשיבות גדולה בשדרוג ובשיפור יכולות ההגנה אווירית כל העת", קבע הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, "הניסוי שבוצע הבוקר, הוא מרכיב נוסף ביכולת שלנו לתת מענה לאיומים המפתחים בזירה האזורית כחלק מימוש התוכנית הרב-שנתית של צה״ל. השילוב המוצלח בין לוחמי ההגנה האווירית לטכנולוגיה ישראלית מתקדמת כחול-לבן מביאים יכולת הגנה רב-שכבתית מהטובות בעולם".

"ניסוי פורץ דרך זה", אמר ראש מפא"ת, תא"ל (במיל) ד"ר דניאל גולד, "מהווה קפיצה טכנולוגית נוספת ביכולותיה של מערכת הביטחון להתחדש ולהתאים את עצמה מול האיום המתהווה בזירה האזורית ובשדה הקרב העתידי. מפא"ת, צה"ל והתעשיות השותפות ימשיכו להוביל את העליונות הטכנולוגית הביטחונית הלאומית".

צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

"מערכת הביטחון פועלת כל העת", גרס ראש מנהלת חומה, מר משה פתאל, "לשפר ולשדרג את יכולות מערך ההגנה הרב-שכבתי מול איומים עתידיים בזירה האזורית. מאז סדרת הניסויים המוצלחת באלסקה בשנת 2019 במערכת הנשק 'חץ 3' - עשינו כברת דרך משמעותית נוספת בהרחבת יכולות המערכת. אני רוצה להודות לחברינו מהסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים (MDA) על שותפות של יותר מ-30 שנה, בבנייה וחיזוק של מערך ההגנה הישראלי מפני טילים".

"מערכת החץ", קבע בועז לוי, התעשייה האווירית, "הוכיחה היום פעם נוספת שבידי מדינת ישראל נמצאת הטכנולוגיה המתקדמת ביותר להגנה מפני טילים בליסטיים. במהלך הניסוי שבוצע, נבחנה המערכת אל מול איומים עתידיים, בתרחיש אתגרי, תוך איסוף מידע מהותי שמשמש את מערכת הביטחון ומהנדסי החברה, לפיתוח הטכנולוגיות העתידיות". 

צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

מערכת החץ", הוא המשיך, "היא חלק מפיתוחי התעשייה האווירית שמשולבים בכל שכבות ההגנה של מדינת ישראל - מערכות אלו פורצות דרך, אשר מזהות ומיירטות את כלל האיומים במרחב. בשם הנהלת החברה ויו"ר התעשייה האווירית מר עמיר פרץ, ברצוני להודות למשרד הביטחון, חיל האוויר, התעשיות הביטחוניות ועובדי התעשייה האווירית עלהמקצוענות וההעזה הטכנולוגית, שהובילה להצלחה בניסוי".