הסיפורים המסתתרים בתוך המכולות
במכולה חשוכה ובמדים מיוזעים, עומד בחור אחד עם תפקיד מיוחד. הצטרפנו לנסיעה ברס"פ מוביל ברחבי הבסיס על מנת לגלות עוד על תפקידו – מה היום הקשה ביותר שעבר? מהי המכולה השנואה עליו? ואיך בכלל הוא בוחר את החנת"רים שלו?
ריחות חזקים וקשים קיבלו את פנינו כשנפתחה מכולת הניקיון. הכירו את הסביבה הביתית של הרס"פ, המקום בו הקסם מתרחש. בין ערימות של נייר טואלט, אקונומיקה וחמגשיות, ישנה עבודה בלתי פוסקת שבלעדיה, הקורס לא היה מתקיים.
אם תגידו לחניכי הקמד את המילה 'משחקי', הם מיד ישלימו 'הרס"פ'. רצינו לדעת מהי נקודת מבטו של האדם העומד מאחורי הפורמט שמלהיב את החיילים. "זה חידון שהיה לי גם בקורס, והיה לי חשוב להמשיך אותו עכשיו כשחזרתי כמפקד", מספר רב"ט הראל, "המטרה היא להעשיר את הידע של החיילים, בין אם זה קשור בדוברות או בחומר של הטירונות. ככל שהקורס מתקדם כך עולה רמת הקושי".
מאז תחילת הטירונות, אהדתם של החניכים לשאלון הטריוויה הלכה וגברה. "בפעם הראשונה ששמעתי את השם 'משחקי הרספ' זה היה לי מוזר. לא ציפיתי שזה יתפוס ככה ושהחיילים יחכו ויצפו לזה ברמה הזאת. אצלנו לא היה לזה שם מיוחד, משחקי הרס"פ זה משהו שאתם המצאתם", הוא מספר בחצי חיוך, "כשאני הייתי חניך עשינו את זה אולי פעמיים שלוש, מעבר לזה לא התחברנו מאוד. משמח אותי לדעת שהחיילים באמת מעריכים את המאמץ ולומדים ממנו".
מעבר לצחוקים והזמן ביחד, דרך המשחק מתרגלים החיילים את החומר. "זאת דרך למידה שאני חושב שהיא יותר אפקטיבית. בסוף היום הארוך, היא משחררת ומפיגה את הישיבה הממושכת ואת העייפות הכבדה", מתאר הרס"פ, "היא מהווה פורקן לחיילים ובאותה נשימה מאתגרת אותם".
כשאנחנו שומעים את השם 'רס"פ', אנחנו ישר חושבים על לוגיסטיקה, ניקיון, מדים ופרקטיקה. אבל אצלנו בקורס, התפקיד מקבל משמעות חדשה כל יום שעובר. "לא באתי לסמן וי, אני רוצה לתת את המעבר לחיילים, לתת את ההיבט והפן המיוחד שלי," משתף רב"ט הראל, "אחת המטרות שלי היא להפוך את הקורס למגוון, שונה ומעניין יותר".
לרוב, רק במבט לאחור רואים את התמונה הגדולה, מעריכים את מה שהיה לנו רק כשהוא איננו. כך מספר גם רב"ט רוש על הקשר שלו עם הרס"פ כשהיה חניך: "אם הייתי יכול לחזור אחורה בזמן ולדבר עם הרס"פ הקודם שלי, קודם כל הייתי אומר לו תודה. פעם חשבתי שהתפקיד הוא רק לוגיסטיקה, פחות הערכנו את הרס"פ מאת המפקדים האישיים", הוא משתף, "בדיעבד, לאחר שנחשפתי לתפקיד, הבנתי שהוא מטורף ועובדים בו לילות כימים".
כמובן שאי אפשר לשכוח את חנתרי המנהלות: טוראי נתי, טוראי לירי ורב"ט תמר אטלס. אך מה עומד מאחורי הבחירה דווקא בהם, לחנתרות הנחשקת? "כשאני בוחר חייל לתפקיד, אני מצפה ממנו שישמש כמעין רס"פ שני", מרחיב רב"ט הראל, "התפקיד שלי הוא רק לכוון אותם. אני יודע שהחנתרות לא פשוטה, אבל זו בדיוק המטרה. אני בוחר בכוונה אנשים שאני רוצה לאתגר".
טוראי נתי קנטור
טוראי נתי קנטור היה חנת"ר המנהלות הראשון. הוא כיכב בתפקיד כחודש ימים, ונדמה שכולנו עדיין יכולים לשמוע את קולו מנגן בשלשות בכניסה לחדר האוכל "מפתחוווות", כשבידו הברוס הריק.
אחריו, התייצבה טוראי לירי זילברברג לתפקיד. את תפקידה ביצעה באחריות רבה במשך שבוע. היא דאגה לתגי שם רבים, הביאה למגורים אינספור גלילי נייר טואלט, וערכה רשימות רבות בזמן ארוחות הבוקר.
טוראי לירי זילברברג
חנת"רית המנהלות האחרונה היא לא אחרת מאשר רב"ט תמר אטלס, שהתחברה מאוד לברוס המפתחות, ודאגה למלאו כל בוקר. שמענו שיחה חטופה, בינה לבין המפקד ג'סטין, בה היססה להחזיר את הברוס לקו ההקשב, כיון ש׳טרם ביצעה את משימתה׳.
רב"ט תמר אטלס
תקופת הקמ"ד היא לא פשוטה ובהחלט מאתגרת, מסכם הרס"פ, "אני זוכר את התקופה בה אני הייתי חניך בקמ"ד, היה לי ממש קשה. במבט לאחור אני מבין שזאת תקופה שממש לומדים וצומחים ממנה".
ובנימה אישית, לאחר שהעברנו יום שלם עם רב"ט הראל, זכינו להכיר בעבודתו הקשה ולהעריך יותר את מקומו בקורס שלנו. מי יודע, אולי אחד מהקוראים שלנו יהיה הרס"פ הבא?