'עתידיסטים להנדסה' ובוגרי 'אוניקס' פותרים את הבעיות של יום הגיוס
ההאקתון הזה הוא מרתון פיתוח אינטנסיבי שבו מלש"בים, אנשי צבא ושותפים מהתעשייה לוקחים בעיות שאנו מתמודדים איתם ביום יום, ומפתחים מוצרים ופתרונות אליהם.
במסגרת שיתוף פעולה של יחידת שחר שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר ותוכנית 'עתידיסטים להנדסה', מיזם המיועד להעמיק את ההיכרות עם עולמות ההנדסה והטכנולוגיה לתלמידי תיכון מאזורי הפריפריה, נוצר האקתון ניהול מוצר 2025.
בהאקתון הזה לקחו מלש"בים, תלמידי 'עתידסטים להנדסה' מעמותת 'עתידים', הלומדים במרכז חוסידמן לנוער שחר מדע של אוניברסיטת בן גוריון, בעיות שהם עומדים לחוות ביום גיוסם - ולפתור אותן: כמו קשיי התמצאות בבסיס החדש שלהם, חששות ובלבול של המתגייסים, ואפילו עומס התורים בו הם צפויים להיתקל ביום הגיוס.
מנהלי מוצר שהם קצינים מקצועיים אקדמאיים ביחידת שחר, ובוגרי תוכנית 'אוניקס', אשר מסבה אקדמיזטורים בוגרי תואר במתמטיקה או מדעי המחשב למנהלי מוצר, מובילים כל קבוצת תלמידים.
"בוגרי 'אוניקס' הם מיוחדים. לא לכל אחד יש את הפוטנציאל לעשות את ההסבה שהם עושים. ומעבר לזה שיש להם את הפוטנציאל, האוניקסים שלי גם מימשו אותו", אומרת רס"ן צ', ראש תוכנית אוניקס ואחת ממובילות ההאקתון.
ההאקתון של 'עתידיסטים' מתחיל עוד לפני יום התחרות עצמו. קודם כל, כדי לפתור את הבעיות צריך להבין ולראות אותן. כך עשו המנטורים והעתידיסטים שלנו.
הם נסעו לבה"ד 7 ביום גיוס מרוכז, לסיור בתחנות הקליטה של הת"ש, השלישות והחדרים. הם השתתפו גם בשיחות היכרות עם נהלי היחידה וביטחון המידע בבה"ד בליווי מפקדת מגמת הטירונות של בה"ד 7, שסיפרה להם על הבעיות מנקודת המבט ומהניסיון שלה.
"ראינו את התהליכים, ראינו מקרוב את הבעיה שקיימת וזה עזר לפקס אותנו כקבוצה", שיתפו המנטורים.
ואז הגיע יום שיא של ההאקתון - יום התחרות. כלל המשתתפים הגיעו לבסמ"ח, וסא"ל י' מיחידת שחר, שמובילה לצד רס"ן צ' את האירוע, עשתה שיחת פתיחה, והקבוצות התחילו לעבוד.
בשלב א', הקבוצות מנתחות את הבעיה לעומק וממפות את הצרכים של המשתמשים. בשלב ב', הקבוצות צריכות לגבש רעיון למוצר ולהציב מדדים שיעידו על הצלחת המוצר. ובשלב ג', הקבוצות יגבשו מענה סופי ויכינו את הפרזנטציות שלהן לקראת הצגת התוצר.
בסיום כל שלב עוברות צוות המנחות של האירוע מטעם יחידת שחר, סא"ל י' ורס"ן צ', כדי לבדוק, לכוון ולשפר את הרעיונות של התלמידים והמנטורים שלהם.
באחת הפעמים, אחת התלמידות שאלה אם אפשר להשתמש בטלפון, למרות שאמרו להם שלא משתמשים בו ביום הגיוס. רס"ן צ' מיד ענתה לה: "זה מה שמנהלי מוצר עושים, משנים את התפיסה". סא"ל י' הוסיפה: "ההאקתון הוא שלכם, אנחנו רק פה כדי לייעץ".
בין שלב לשלב בתהליך העבודה נוצרים קשרים מיוחדים בין המנטורים לתלמידים והמוצר ממשיך להתפתח.
לאט לאט מתקדמים לחלק האחרון, הצגת התוצר. בין תרגול לתרגול אני תופס את מ', אחד מהמנטורים, אומר לאחד החניכים בקבוצה שלו: "הכי חשוב שתרגיש בנוח להציג".
התוצרים הוצגו, המנצחים הוכרזו, ואחרי תהליך ארוך של למידה קבוצתית, שיתוף פעולה והרבה השקעה - ההאקתון הגיע לסיומו.