מטרה

  1. מטרת הוראה זו הינה להבהיר את האוכלוסייה הזכאית ואת כללי הזכאות בכל הנוגע לזמן נסיעה.

כללי

  1. זמן נסיעה הינה תוספת הניתנת ל:
    • עובד אשר בזמן קליטתו התגורר במרחק של 25 ק"מ ויותר ממקום עבודתו.
    • עובד שלאחר קליטתו שינה את מקום מגוריו ו/או את מקום עבודתו, באופן כזה שהמרחק בין מקום מגוריו למקום עבודתו גדול מ- 25 ק"מ.

אופן החישוב

  1. חישוב הזכאות מתבצע בהתאם למרחק בין מרכז הישוב בו גר העובד לבין מרכז מחנה הקבע (מ.ק.) בו הוא מועסק, וזאת בהתאם לטבלה שלהלן:

מרחק בין מרכז הישוב בו גר העובד לבין מרכז מחנה הקבע

זמן הנסיעה

מ 25 ק"מ עד 31 ק"מ

חצי שעה

מ31 ק"מ עד 39 ק"מ

0.75 שעה

מ 39 ק"מ עד 50 ק"מ

שעה

מ 51 ק"מ עד 74 ק"מ

שעה ורבע

מ 75 ק"מ עד 90 ק"מ

שעה  וחצי

מ 91 ק"מ עד 125 ק"מ

1.75 שעה

מעל 125 ק"מ

שעתיים

 

מערכת החישוב של המרחק בין מקום המגורים לבין מקום העבודה

  1. חישוב המרחק בין מקום המגורים לבין מקום העבודה מתבסס על מערכת המחשב הצה"לית הרלוונטית לחישובי מרחק במועד הזכאות לחישוב. נכון להיום נעשה שימוש במערכת "אתרים".

עובד בחלקיות משרה

  1. עובד בחלקיות משרה יהיה זכאי לזמן נסיעה בהתאם למספר ימי העבודה שעבד בפועל.

עובד בחלקיות עבודה

  1. עובד שאושרה לו נכות חלקית (ללא הבדל אם מקבל השלמה על חשבון ימי מחלה או על חשבון "מבטחים"), לפיה הוא רשאי לעבוד מספר שעות ביום, ימשיך לקבל את מלוא תשלום זמן הנסיעה בתקופת נכותו.

עובד המועסק במספר בסיסים באופן קבוע

  1. לעובד המועסק בשני בסיסים ויותר באופן קבוע יבוצע חישוב זמן נסיעה ממוצע, וזאת בהתבסס על מספר הימים בחודש בהם הוא מועסק בכל בסיס.

עובדים ביחידות שונות שזוכו בזמן נסיעה במסגרת הסכמי מעבר או הסכמי סגירה או הסכמים ייחודיים

  1. עובדים שזוכו בזמן נסיעה במסגרת הסכמי מעבר או הסכמי סגירה או הסכמים ייחודיים זכאים לזמן נסיעה בהתאם להסכמים שנחתמו בין מערכת הביטחון לבין ארגון עובדי צה"ל בעניינם. ההסכמים ציינו פרטנית את העובדים הזכאים לכך או את האוכלוסייה הזכאית ומי שלא מוגדר מפורשות במסגרת ההסכמים כזכאי לזמן נסיעה הרי אינו זכאי לזמן נסיעה. יודגש כי הזכאות לזמן נסיעה מכוח הסכם מעבר או הסכמי סגירה היא ללא קשר למקום המגורים של העובד והיא בנוסף לזמן הנסיעה המחושב על-פי הטבלה דלעיל. יודגש גם כי הזכאות לזמן נסיעה מכוח הסכם מעבר או הסכם סגירה יכול שתהא הטבה קבועה ויכול להיות שתהא הטבה זמנית לזמן קצוב.

עובדים בחוזים אישיים

  1. ככלל, תוספות הניתנות לעובדים במסגרת ההסכם הקיבוצי, לא חלות על עובדים בחוזה אישי, ובכללם תוספת זמן נסיעה. יחד עם זאת, יש עובדים בחוזים אישיים הזכאים לזמן נסיעה, הכול כמפורט להלן:
    • עובד הנקלט לעבודה במסגרת חוזה אישי סכומי (גלובאלי או אחר) – לא יזוכה בתוספת זמן נסיעה.
    • עובד הנקלט לעבודה במסגרת חוזה אישי דירוג-דרגה – יזוכה בתוספת זמן נסיעה, שכן מסגרת העסקה זו הינה צמודה להסכם קיבוצי.
    • מדריכי טיסה ורופאים – יזוכו בתוספת זמן נסיעה כפועל יוצא מההסכמים שנחתמו עימם ומהגדרת תפקידם.
    • עובד צה"ל בחוזה אישי שזוכה בטעות לפני 1/7/2014 בתוספת זמן נסיעה לא תנוכה לו התוספת משכרו במעמד חידוש חוזה ו/או במעמד העלאת שכר ו/או במעמד שינוי אחוז המשרה וכדומה, ובלבד שלא חל שינוי בתנאי החוזה האישי של העובד.
    • עובד צה"ל בחוזה אישי שאינו זכאי לתוספת זמן נסיעה ושזוכה בטעות לאחר 1/7/2014 בתוספת זמן נסיעה תנוכה לו התוספת משכרו, וזאת בהתאם לכללים המקובלים לניכוי תוספות שכר שניתנו בטעות.

רמ"ד אחראי לעדכונים ושינויים: מפקדת המוקד