במרכז הציוד קיימת מתפרה וסנדלריה היושבת במחנה תל השומר. יש לקבל טופס ייעודי מנגד הלוגיסטיקה של היחידה ולאחר מכן להגיע למדידות כדי שנוכל להעניק לכל חייל את המענה המתאים והנוח ביותר.
מטוסי התובלה הקלה צופית" ו"חופית" (בטייסת 100) הם מטוסי תובלה ייחודיים המספקים תמונה מודיעינית רחבה. למטוסים טכנולוגיות ואמצעי איסוף מתוחכמים ומתקדמים.
לא. אסור למנוע מחייל להגיש בקשה לשינוי שיבוץ בשום אופן
הקלות בתנאי שירות (הנקראות בשפה המקצועית - הת"ש), יקבלו חיילים בעלי בעיות סוציו-אקונומיות בבית, בעיקר עקב מצב בריאותי ו/או נפשי לקוי של הורי החייל או קרוב משפחה אחר מדרגת קרבה ראשונה.
מיקרו-תבור.
רוצים לדעת עוד על גולני?
ענו וגלו אם אתם מוכנים להתגייס לחטיבה מספר 1:
בדקו בקישור המצורף
חייל אשר בפרופיל הרפואי שלו קיים סעיף ליקוי על ראייה יפנה למרפאת היחידה שם יקבל טופס מאח או רופא. עם הטופס ניתן לרכוש זוג משקפייים ברשת אופטיקה הלפרין.
חייל אשר בפרופיל הרפואי אין לו סעיף ליקוי על ראייה, יפנה לרופא היחידה אשר ישלח אותו לאופטימטריסט צבאי או רופא עיניים, שם יעבור בדיקת ראייה ותוצאותיה ישלחו לרופא היחידה.
החייל יחזור לרופא היחידה, במידה והבדיקות יעידו על צורך במשקפיים, הוא יקבל את הטופס לרכישת זוג משקפיים ברשת אופטיקה הלפרין. במקביל סעיף ליקוי ראייה יעודכן בפרופיל במידת הצורך.
7 ימי מיוחדת אבל לקרוב מדרגה ראשונה, 3 ימי מיוחדת אבל לקרוב מדרגה שנייה.
שמחה משפחתית (טקס נישואין, טקס ברית מילה, זבד הבת, בר/בת מצווה) הינה חופשה בת 24 שעות וזאת ינתן במידה והקרוב הינו מדרגה ראשונה או אחיין.
מפקד יהיה מחויב להוציא את החייל למיוחדות אלו ללא שיקול דעת.
מרגע פתיחת הבקשה, עומדים לרשותך 30 ימים להבאת האישורים הנדרשים לבקשה. לאחר מכן, על מש"קית הת"ש לכתוב את המלצתה תוך 7 ימים. על קצין/ת הת"ש לבחון את הבקשה תוך 14 ימים. במקרים חריגים, הבקשה תעבר לבחינת גורם חיצוני אשר עומדים לרשותו 14 ימים לבחינת הבקשה.
3 שנים.
חיילים משוחררים, המבקשים לקבל את התיק הרפואי שלהם מתקופת השירות, יכולים לפנות למפקדת קצין השלישות הראשי - מדור העברת מידע רפואי לאזרחים, בכתובת: דרך בן-גוריון 100 ,רמת גן. טלפון: 03-6792600, פקס: 03-6755176.
ניתן לקבל הפניה לשירות רפואי דרך האפליקציה החדשה לכלל המשרתים: "מדיקליק". יש אפשרות להגיש בקשה להפניה, למרשם תרופה, למשקפיים ולמדרסים ולאסמכתה תקציבית. לאנשי קבע קיימת האפשרות להגיש בקשה גם לימי מחלה.
בשנת 1995, הגישה אליס מילר, קצינה בחיל האוויר, בקשה להתקבל לקורס טיס אך בקשתה נדחתה על הסף מכיוון שהקורס לא היה פתוח עבור נשים. מילר הייתה הראשונה שהעזה לערער על המציאות ועתרה לבג"ץ. בג"ץ קיבל את עתירתה, ופסק שמדובר באפליה אסורה ומאז נפתח הקורס לנשים.
מועד הגיוס נקבע על פי צרכי הצבא ואינו ניתן לשינוי, מלבד מקרים חריגים הדורשים אישור. אם קיימת בעיה המונעת מכם להתגייס במועד זה יש לשלוח בקשה אישית מפורטת לדחייה או הקדמה של מועד הגיוס בצירוף המסמכים הרלוונטיים. במרבית המקרים תאושר בקשה כזו רק אם חל שינוי במצבכם הפרטי או בעקבות שינוי במצב הכלכלי או הרפואי שלכם או של קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
א. ככלל, משרת קבע אשר מימש את מכסת ימי חופשת המחלה השנתית שלו ונדרש להמשיך בימי חופשת המחל בהתאם להוראת הרופא, ינוכו ימי המחלה באופן ובסדר הבא:
• ניצול ימי חופשת המחלה (השנתית והצבורה)
• ניצול חופשה שנתית
• ניצול חופשה שנתית צבורה.
ב. משרתי קבע אשר מימושו 45 יממי חופשת מחלה במצטבר, יזומנו למרפאה תעסוקתית לצורך הערכת כושר עבודה, במסגרתה יבחן הרופא התעסוקתי אם המשרת יכול לחזור לשירות תקין, לרבות חזרה לשירות בתנאים מגבילים.
ג. משרת קבע אשר מימשו 90 ימי מחלה במצטבר, יעלו במסגרת "פורום יקרים" במחלקת הסגל, בראשות רמ"ח הסגל או מיופה כוחו, שמטרתו לבחון ולהשפיע על חזרתם של משרתי הקבע לשירות פעיל ועל שילובם בו, ואף להמליץ על אפיק הטיפול הסגלי בעניינם. בוועדה ישתתפו גורמי הסגל, רופא תעסוקתי, קצינת הנפגעים וגורמי מדיניות הת"ש.
ד. במקרה של מימוש יתר של ימי מחלה, בסמכות "פורום יקרים" להעניק עד 90 ימי מחלה נוספים הנקרים "קרן ימי מחלה" (או עד 180 ימים במקרים חריגים), או לקבוע כי מדובר במחלה קשה או מחלה בנסיבות קשות ולא לחייב בשכר בגין מימוש זה.
בנות רשאיות לנוע עם לק בציפורניים בצבעים: ורוד בהיר, לבן פנינה, פרנץ' ולק שקוף. כמו כן, רשאיות החיילות לנוע עם לק בסגנון פרנץ' בצבעים המאושרים בלבד.
הכשרת הצוללנים מורכבת מטירונות 03 וקורס שאורך כשנה. במהלך הקורס מפתחים הצוללנים כושר פיזי, עמידות מנטלית ויכולת לעמוד במצבי לחץ שונים. זאת לצד למידה מאתגרת על מערכות הצוללת ותפעולן.
במידה והינך חייל בודד, הינך זכאי ליום שלם (24 שעות) במהלך אמצע השבוע בו תוכל לטפל בכלל הנושאים שצריך. במידה והינך בהכשרה ראשונית תהיה זכאי ליום סידורים פעם בחודש ובשאר היחידות תהיה זכאי ליום סידורים פעם בחודשיים. יום זה יינתן באישור מפקד.
אם אינכם מרוצים ממקום שיבוצכם בצה"ל וברצונכם לעבור לתפקיד שונה, תוכלו לעשות זאת.
יש למלא טופס 55 - בקשת חייל להעברה מהיחידה בה הוא משובץ ו/או לשינוי עיסוק (מקצוע).
טופס 55 ימולא על ידי החייל המבקש, מפקדו הישיר ומפקד היחידה. וכן ינתן גם חוו"ד סמכות התגבורת. לאחר מכן תתקבל החלטת הבקו"ם (אם מאושר או לא מאושר). את טופס 55 ניתן למצוא ברשת האינטרנט הצבאית (אתר הצה"לנט) או אצל מש"ק המשא"ן ביחידה, אליו מגישים את הטופס.
כדי להגיע למיונים יש לדרג את אשכול מקצועות המחשב במקום הראשון בשאלון ההעדפות. במקרה שעדיין לא קיבלת מיונים יש לפנות למוקד אגף התקשוב *3808. תנאי הסף - דפ"ר 70 ומעלה, גברים בעלי פרופיל 72 ומעלה נדרשים ל 10 יח"ל תוכנה.
יום ד' הוא יום מחלה שאינו יום בעקבות קבלת ג' רשמי, שניתן לחייל לפי חוות הדעת של המפקד הישיר של החייל. זהו, יום מחלה שניתן ע"י מפקד בדרגת סג"ם ומעלה.
בנים ינועו עם שיער קצר באורך אחיד, ללא דירוג.
אין לקלוע ראסטות במהלך השירות הצבאי.
כן, ניתן לטוס לחו"ל בזמן חופשת השחרור. עם זאת, בעידן הקורונה ישנן הגבלות שמתעדכנות מעת לעת ולכן יש לוודא טרם הזמנת הכרטיסים שהחופשה מאושרת ליעד המתוכנן.
לכל הנחיות הקורונה המעודכנות:
הזכאות ניתנת למימוש לתקופה של עד 60 יום מיום הזנתה למערכת ברשתות שופרסל, יש חסד, ויקוטרי וכוורת.
הזכאות ניתנת למימוש לתקופה של עד 60 יום מיום הזנתה למערכת ברשתות שופרסל, יש חסד, ויקוטרי וכוורת. במידה ואינך מצליח לממש את זכאותך, ניתן לפנות לשירות הלקוחות: מוקד- 1-700-70-11-30 ווטסאפ- 052-3343241 שימוש ע"י אדם שאינו החייל יינתן בצירוף טופס ייפוי כוח אותו ניתן להוציא דרך אפליקציית 'סיבוס'.
במסגרת התוכנית 'ממדים ללימודים' יזכו לוחמות, לוחמים משוחררים ואוכלוסיות ייחודיות למימון שני שלישים משכר הלימוד האקדמי, כאשר היתרה המשולמת מהפיקדון לו הם זוכים עם שחרורם מצה"ל מהאגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון.
לפרטים נוספים:
כל חייל בצה"ל זכאי לפנות לקב"ן (קצין בריאות הנפש) לפי רצונו וצרכיו.
גדוד "הבשור", גדוד הקשר של אוגדת עזה, מתאם במוכנות ובמבצעיות בין כל הכוחות ואנשי הביטחון בגזרה - ממפקד האוגדה ועד הצלף בשטח.
למידע נוסף:
ניתן לפנות לאפנסאות ביחידת האם. את הפריט שרוצים להחליף ניתן להביא אל נגד הלוגיסטיקה ביחידה והוא יטפל בנושא בשבילך. בדרך כלל ניתן מענה תוך 7 ימי עבודה.
תצוגת קסדה עילית (תק״ע). לטייסים יש קסדה חכמה דרכה הם רואים שלל נתונים, כמו גובה המטוס ומהירותו כשהם באוויר.
החופשות המיוחדות מתחלקות לשישה סוגים פורמליים: מיוחדת כללית, מיוחדת אישית, מיוחדת לימודים, מיוחדת חו"ל, מיוחדת משפחתית (עקב אשפוז/מחלה/פציעה ומשפחתית-אבל). כל אחת מהן מזכה את החייל במספר ימי חופש שונה ומצריכה אישורים שונים.
תפקיד בקרית השליטה מוגדר כתומך לחימה.
בקריות השליטה הימית (בק"שיות) מפעילות מערכות שליטה ובקרה ממוחשבות לניטור ושליטה על הגבולות הימיים של מדינת ישראל. הן מתצפתות על הגבולות באמצעות מצלמות ומכ"מים, מתפעלות אירועים בזמן אמת, מאתרות ניסיונות חדירה של כלי שיט עוינים ומנטרות תנועת ספינות וכלי שיט אזרחיים המגיעים למדינת ישראל.
בתחרות היוקרתית "ראש חץ" נבחנות יחידות הלוחמה המובחרות של צה"ל כשמטרתה להכריע מהי היחידה החזקה והמבצעית ביותר.
במטבחים במיוחד בשבילכם ותמיד פתוחים לבקשות או הצעות. בנוסף, לאחרונה הוקם אתר מערך המזון באתר צה"ל בו ניתן למצוא את כל המידע שקשור למזון, כולל מוקד פניות באמצעותו ניתן ליצור קשר ישירות עם אנשי המערך.
כרטיס ערבה הוא כרטיס המאפשר לחיילים לנסוע בחינם בתחבורה ציבורית לאזורים דרומיים במיוחד באר, כמו אזור הערבה ואילת. החל מ-07.07.2021, אין צורך ב'כרטיס ערבה' מודפס. כדי להגיע לבסיסים הדרומיים, ואפשר להזמין כרטיס אוטובוס באתר אגד באמצעות מספר אישי בלבד, ללא מספר הכרטיס.
1. ספורטאים מצטיינים- אישור מנהל הספורט ע"פ הפורמט האחיד של משרד התרבות והספורט.
2. מוסיקאים מצטיינים- המלצת הגברת יעל קרת- במשרד התרבות והמדע.
3. רקדנים מצטיינים- מרביתם במסגרת להקת "ביכרוי העיתים", יש להציג אישור מהנהלת הלהקה.
**במידה ואין גורם במשרד הנ"ל אשר מוסמך להמליץ לגבי בקשתך, עליך לצרף לבקשתך אישור מטעם הארגון שמטעמו תיקח חלק באירוע הרשמי, אשר יפרט את אופי האירוע והנסיבות.
במרכז הציוד קיימת מתפרה וסנדלריה היושבת במחנה תל השומר. יש לקבל טופס ייעודי מנגד הלוגיסטיקה של היחידה ולאחר מכן להגיע למדידות כדי שנוכל להעניק לכל חייל את המענה המתאים והנוח ביותר.
ניתן לפנות למוקד שלישות ישיר פועל בין הימים א'-ה' בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-5699400 או לסגל הת"ש ביחידה.
צניחה ללא ציוד באור יום, על מנת לקבל את תחושת העלייה למטוס והקפיצה ממנו, לראות שהמצנח נפתח והכל בסדר.
יום שבו המשרת לא ביצע פעילות ביחידתו שמשכה 5 שעות לפחות, כולל נסיעה הלוך ליחידתו וחזרה.
לכל חייל (סדיר) מגיעה חופשה שנתית בת 18 ימים - עבור שנה קאלנדרית. כלומר, מינואר עד דצמבר באותה השנה.
בנות רשאיות לצבוע את שערן בעד שני גוונים טבעיים בלבד, שמשתלבים יחד. (פס בלונדיני יחיד בצד השיער למשל, אינו תקני).
חיילות ינועו עם שיער אסוף עד העורף או עד הקודקוד, כאשר הגומיות לאיסוף השיער יהיו בצבע שחור או חום בלבד.
קליפסים לשיער אינם תיקניים וחל איסור לנוע עמם. האיסור אינו כולל את 'סיכת בננה' שאוספת את כלל השיער.
אין לקלוע ראסטות במהלך השירות הצבאי.
הכשרת הדבורן נערכת בבה"ד זרוע הים שבחיפה. לאחר טירונות, יערך קורס שאורך שלושה חודשים. בקורס מתמקצעים בתפקיד אליו מיועדים הלוחמים באופן תיאורטי ומעשי, מתוודעים לחיים בים ועוברים מסעות מאתגרים. עם ההגעה לספינה, על הלוחמים לעבור הסמכות נוספות, כאשר בסיומן מקבלים הלוחמים את סיכת הדבורן הנכספת.
1. אם חלה טעות בדיווח ימי חופשת המחלה לגבי משרת קבע מסוים במהלך השנה השוטפת או במהלך השנה העוקבת טרם תהליך סגירת השנה ק. משא"ן יתקן את הדיווח ע"י שינוי דוח נוכחות.
2. במקרה בו יש לתקן דיווח לאחר מועד סגירת השנה ועד שלוש שנים בדיעבד, על ק' משא"ן לפנות לצוות תיקוני רשומת בצירוף אישור רפואי רלוונטי ומכתב הסבר.
3. ככלל, לא יוגשו בקשות בעניין תיקון ימי חופשת מחלה למעלה משלוש שנים לאחר סיום אותה שנת פעילות. במקרים חריגים, עבור תקופה העולה על שלוש שנות העבודה הקודמות. תוגש בקשה חריפה למופת מדור חובה וקבע, בצירוף ממצאי ועדת חקירה בראשות מפקד היחידה. הבקשה תבחן ע"י רמ"ט אכ"א.
יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
חובה לענוד את הדסקית האישית על הצוואר ומתחת לחולצת המדים. חיילים הנעים עם נעליים גבוהות מחויבים לנוע עם דיסקית נוספת גם בתוך הנעליים, במקום המיועד לכך.
כמעט לכל אחד עולות תהיות ושאלות בתחילת התהליך ששווה להשקיע בהן מחשבה, כמו למשל - האם אני מתפקד טוב תחת לחץ? האם אני יודע להוביל אחרי אנשים? האם אני מוכן לעבוד קשה? האם אני רואה את עצמי חותם קבע? והאם אני מוכן לעזוב את המקום שאני נמצא בו כרגע?
מטוליסט הוא לוחם שהפק"ל שלו הוא ה"מטול M203" הוא רומה רימונים, שלרוב מולבש על הרוס״ר בצורה כזו שהלוחם יוכל לירות קליעים רגילים ורימונים ללא הפרעה.
בנוסף לכוונת הרגילה, יש למטוליסט עוד כוונת בשם ״זאבון״ בעזרתה הוא מכוון את ירי הרימון מהמטול. בדרך כלל מטוליסטים משמשים גם כקשרים של מפקד או סמל המחלקה, וזאת בגלל שהם משתמשים בנשקים קלים יחסית ויעילים ביכולתם לירות סוגים שונים של רימונים.
אין אפשרות. ימי מפקד נועדו למקרים בהם לחייל לא נותרו ימי חופשה והמפקד רוצה לאשר לחייל יום חופשה נוסף. ימי חופשת מפקד הינם ימי החופשה שמפקד רשאי לאשר לחייל על פי שיקול דעתו ואינו מחוייב לאשר. לעומת זאת, ימי חופשה שנתית הינם ימי חופשה אשר החייל זכאי לנצל במהלך השנה, ומפקדו הישיר מחוייב לוודא ניצול מלא של ימי החופשה במהלך השנה.
עבור בחינת בגרות- אישור ממחלקת הבחינות במשרד החינוך והתרבות המציין את תאריך הבחינה ומאשר כי אכן נרשמת לבחינת הבגרות.
עבור בחינה פסיכומטרית- אישור מהמרכז האקדמי לבחינות והערכה כי אכן נרשמת לבחינה הפסיכומטרית.
עבור מבחני קבלה למוסד אקדמאי- אישור מהמוסד האקדמאי אליו אתה מעוניין להתקבל על מועד הבחינה וכן כי אכן נרשמת לבחינה זו.
עבור התארגנות טרם שחרור- אישור על מבחנים או לימודים ממחלקת הבחינות/ המרכז האקדמאי לבחינות והערכה/ אישור מהמוסד האקדמאי אליו אתה מעוניין להתקבל.
עתודאי לבחינות הסמכה- אישור ראש הגוף המקצועי המתאים לכך או סגנו.
1. עובר ושב של חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
2. פירוט כלל כרטיסי האשראי שלך ושל והוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
3. ריכוז יתרות חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך.
4. אישורים על חובות/ הלוואות/ פיקדונות/ חסכונות.
5. טופס "נכונות להעסקת חייל מחוץ לשעות העבודה בצה"ל"- בטופס יפורטו מספר הזהות, שם מלא, סוג עבודה, שעות העבודה, שכר, פרטי המעסיק והעבודה המשוער, כתובת מדוייקת של מקום העבודה, ח"פ עסק מורשה ו/או מספר זהות של המעסיק.
ניתן לקבל הפניה לשירות רפואי דרך האפליקציה החדשה לכלל המשרתים: "מדיקליק". יש אפשרות להגיש בקשה להפניה, למרשם תרופה, למשקפיים ולמדרסים ולאסמכתה תקציבית. לאנשי קבע קיימת האפשרות להגיש בקשה גם לימי מחלה.
1. הזנת ימי מחלה תתבצע ע"י משרת הקבע באמצעות דיווח נוכחות כמפורט להלן:
א. חופשת מחלה בגין מחלת משרת קבע - ימי מחלה שיוזנו יהיו בהתאם לתאריכים המופיעים באישור הרפואי שהתקבל לרבות ימי מנוחה שבועית וחגים.
ב. היעדרות בגין מצה של ילד, בן זוג או הורה- תוזם בהתאם לתאריכים עליהם מדווח משרת הקבע.
2. נספח ב' מפרט את סמכויות האישור וההזנה במקרים בהמם מדובר בחופשות חריגות/ המחייבות אישור חריג/ של גורם מחוץ ליחידה.
3. למשרת קבע השוהה בחופשת מחלה, ניתנים 30 ימים מיום סיום חופשת המחלה לצרף את האסמכתאות הנדרשות. אם לא עשה כן, ביום ה-30 לסיום חופשת המחלה. התהליך ייסגר ובאופן אוטומטי תוזן למשרת הקבע חופשה שנתית. תיקון דיווח בדיעבד יתבצע כמפורט בסעיפים 21-23 במסמך זה.
4. הזנת חופשת המחלה תבוצע ברצף כולל ימי שישי שבת וחג בהתאם לאישור רפואי.
5. משרתי קבע המושאלים לגופים ממשלתיים- שליחי חו"ל או רופאים המוצבים ביחידות בתי"ח, נדרשים בדיווח בדיעבד של מימוש ימי המחלה שלהם עם תום תקופת ההשאלה. הדיווח יעשה ע"י הגורמים המוסמכים לכך כפי שמפורט בנספח ג' למקמש"ר - מדור בקרת המידע.
הגדוד מורכב ברובו מחיילים מתנדבים בני העדה הבדואית, בנוסף משרתים בגדוד גם ערבים ישראלים- נוצרים ומוסלמים. קיימת פלוגת מפקדה המורכבת ברובה מיהודים.
רוצים לדעת עוד על הגדס"ר המדברי?
בקשות לשינוי שיבוץ או קיצור שירות יוגשו על ידי קצין המשא"ן
המוקד האחוד החדש של מרכז מופת, מפתח במטרה להנגיש את קבלת המידע בנושאים כספיים לכלל המשרתים, לצמצם את זמני ההמתנה ולשפר את השירות.
המוקד החדש, במספר הטלפון 1111 שלוחה 2, יאחד תחתיו את מוקדי שכר הקבע והגמלאות, שכר האזרחים עובדי צה"ל, מילואים, שכר חיילי החובה, נופש, אשראי ומפקד לוחם.
כן. קיימת אפשרות לעבוד במהלך השירות הצבאי לאחר חתימה על מספר טפסים רלוונטיים אל מול מש"קית הת"ש ביחידה.
יש לציין במנילה 5 ברצון לשירות כלוחם בצה"ל ו-5 ברצון לשירות כלוחם ימי. בנוסף, הגיבוש בתיכון הכרחי לקבלה למסלול. המתגייסים הטריים יעברו טירונות 03 ולאחריה יחולקו לפלגות שונות (סטי"ל ובט"ש) - בהן יתמקצעו בתפקידים הייעודיים להם.
לפנות למרכז מהו"ת:
1. אם בדק אתכם רופא במרפאה צבאית או ביקור רופא והחליט להפנות אתכם למיון מסיבה רפואית כלשהי (חשד למחלה, בדיקה ספציפית או מקרה חירום).
2. אם מרפאת היחידה סגורה וגם סניף ביקור רופא, ומוקד חיל הרפואה "מקול הלב" (*6690) נתן לכם אישור טלפוני להתפנות במיון.
3. אם אתם סובלים מאחד הסעיפים הבאים, אין צורך לקבל אישור להגיע למיון:
-כל שבר חדש.
-פריקה חריפה של מפרקים המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בדימות.
-פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או על ידי אמצעי איחוי אחר.
-שאיבת גוף זר לדרכי הנשימה.
-חדירה גוף זר לעין.
-תעוקת חזה.
אובדן הכרה המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית, בבדיקת מעבדה או בדימות.
-התקף כפיוני המלווה בממצאים אופייניים באנמנזה, בבדיקה גופנית או בבדיקות עזר המתועדים בגיליון הבדיקה בחדר מיון או בגיליון מד"א במידה והחייל פונה לחדר מיון על ידי אמבולנס.
-פניית חולה אונקולוגי לחדר מיון.
-התקף גנחתי חריף המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בבדיקת עזר.
-מקרה בו נפגע החייל הפונה בתאונת דרכים צבאית.
ציוד באפסנאות אפשר להחליף בקלות! את הפריט שרוצים להחליף ניתן להביא אל נגד הלוגיסטיקה ביחידה והוא יטפל בנושא בשבילך. בדרך כלל ניתן מענה תוך 7 ימי עבודה.
חייל בודד הוא חייל בשירות חובה העונה על אחד מהקריטריונים הבאים:
ניתן לנוע עם שרשרת אחת בקוטר של 3 מ"מ ועם תליון בקוטר של עד 3 ס"מ (כמו הגודל של מטבע חצי שקל). על השרשרת להיות בתוך החולצה. בנוסף, אין לענוד שרשרת צמודה לגרון בסגנון קולר.
כל טירונות מיוצגת על ידי מספר. מספר זה מלמד למעשה על סוג ההכשרה הבסיסית אותה אתם עוברים, ומהווה ציון של רמת הכשרתכם ביכולות הלחימה. רובאי הוא חייל שהוכשר לתכנים צבאיים ומבצעיים שונים ומגוונים באחת מהרמות הבאות: 02,03,05,07,08,09,10,12. תפקידי תומכי לחימה ותפקידים קרביים דורשים הכשרות שונות ובהתאם מעבר של טירונות ברמת רובאי אחרת.
מאגיסט הוא לוחם שהפק"ל שלו הוא ה"מאג" (מקלע כבד). זהו הפק"ל הכבד ביותר - המא"ג לבדו שוקל 10.85 קילו ללא תחמושת, ועם תחמושת הוא שוקל קצת יותר מ-12 קילוגרמים. המאגיסטים נדרשים להיות אנשים חסונים ובעלי חוסן מנטלי ופיזי חזק.
כחלק ממהלך רחב להפסקת התרומות הלא חוקיות לצה"ל מבוצע שלב נוסף, בו יוכלו מועמדים לשירות הביטחון אשר יתגייסו מיולי 2017 ואילך להשתמש ב״כרטיס הכוכבים״ של צה״ל לרכישת ציוד אישי, חורף וספורט, על פי נוחיותם והעדפותיהם.
60 ימים לפני תאריך הגיוס, יקבל המתגייס מסרון למכשיר הטלפון הנייד בדבר זכאות ל"כרטיס הכוכבים". המתגייס ייכנס לקישור המצורף במסרון ויאשר את התקנון. לאחר מכן, יקבל המתגייס מסרון נוסף בו קוד, באמצעותו יוכל לרכוש ציוד ברשתות שיווק נבחרות.
בתא הטייס עבודת צוות משולבת. אין האחד יכול לתפעל מטוס בלי השני.
הדרגות בצה"ל מתחלקות ל-3 קבוצות: חוגרים, נגדים וקצינים, ודרגות רבות נהוג לבטא לפי ראשי התיבות שלהן.
מספר טיפים נוספים שיעזרו לכם לזכור את ההבדלים בין הדרגות השונות:
-מקובל לכנות את דרגות הנגדים כ"סיטרואנים", בשל הדימיון בין צורת הדרגה לסמל חברת המכוניות סיטרואן.
-את 3 דרגות הקצינים הראשונות נהוג לכנות כ"ארונות"
-את הדרגות אחריהן כ"פלאפלים"
-את הסימן הראשון ב-3 דרגות הקצונה האחרונות והבכירות ביותר כ"חרבות".
כל חייל יכול לצאת לחופשה מיוחדת בצה"ל על פי צורך וזכאות שתלויה בסוג המקרה. החופשה המיוחדת נועדה לפתור בעיה או צורך זמניים, כמו עבודה עקב מצב כלכלי קשה, אבל עקב פטירת קרוב משפחה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות.
ניתן לקבל עד 30 ימי מיוחדת בשנה (כולל סופ״שים וחגים) אלא אם יש אישור של רמ״ח מופ״ת להארכה. חייל שמעוניין בימי חופשה נוספים יכול להגיש בקשה לדח״ש, לפי הנהלים בפקודה.
כתרים - החל משנת הקבע השנייה זכאים ל-3 כתרים, בין 7-2 שנות קבע ל-10 כתרים, ולאחר יותר מ-7 שנות קבע אין הגבלה במספר הכתרים.
אורתודונטיה (יישור שיניים) - משרתים עד 7 שנות קבע זכאים לצורך טיפול שיקומי בלבד, אחרי 7 שנים זכאים לטיפול יישור שיניים מלא.
שתלים - החל משנת הקבע השנייה, בהתאם לזכאות הפרותטית ועל פי חוות דעת של מפקד המחלקה לשיקום הפה בתל-השומר.
כל אנשי הקבע זכאים לטיפולי וניתוחי חניכיים, ללא תלות בוותק.
בגיבוש סנפיר מתקיימת חלוקה לסנפיר וילת"ם. הגיבוש בוחן יכולות פיזיות לצד התאמה לתפקיד.
א. אוכלוסייה זכאית- ותק בשירות (חובה+ קבע) של3.5 שנים מיום הגיוס, יתרת שירות של חודש והצבה בתפקיד מזכה.
ב. היקף לילות/ מחזורי נופש-
1. רמ"פ א' - 6 לילות במימוש בשלושה מחזורי נופש בשנה.
2. רמ"פ א'+ - 7 בלילות במימוש בשלושה מחזורי נפש בשנה
ג. עלות נופש (מחיר ללילה לכל רכב משפחתי) 200 שח בכל מחזורי הנופש במהלך השנה.
ד. עלות הנופש (מחיר ללילה לכל רכב משפחתי) 200 ₪ בכל מחזורי הנופש במהלך השנה.
ה. מלון מבוקש – הזכאות ל'מלון מבוקש' הינה ללא הגבלה, מלבד מלון סופש מבוקש' ('בראשית', 'כרמים', 'יערות' ו'גורדוניה'), אשר מוגבל לפעם אחת בשנה. יודגש נופש במלון מסוג "סופר מבוקש" ימומש בשלמותו ללא "שבירת מחזור" (לפחות 2 לילות).
ו. גרירת זכאות לשנה העוקבת – במקרה בו לא מומשו כל הלילות בזכאות, ניתן להדגיש בקשה למרכז למשפחה הלוחמת בפומת, לגרירת שי לילות, לכל היותר, למימוש בשנה העוקבת כל עוד נמצא זכאות מפקד חטיבת מילואים.
ז. זכאות לנופש הינה עד תום מינוי מח"ט- בשנת הירידה ממינוי תישמר הזכאות עד לסוף השנה הקלנדרית ללא תלות במועד סיום התפקיד. יודגש כי עלות מימוש הנופש תהיה בהתאם לזכאות מפקד לוחם (200שח ללילה)
ח. ביצוע ההזמנה ייעשה למול המרכז למשפחה הלוחמת במופת וכן באמצעות אתר צה"ל לפי בחירת הקצין.
ט. ביטול נופש- יינתן קנס עבור ביטול בטווח של עד 48 שעות טרם מועד הנופש
י. קיבוע נופש-
1. מג"ד סדיר (לפחות שנה וחצי בתפקיד), מפקד אוגדה ומח"ט מקבליהם בזרועות- תקובע הזכאות לנופש מבצעי 5 לילות בשנה עד למועד הפרישה/ השחרור מצה"ל.
2. תפקידי אקס' מ"פ ומקבליהם בזרועות- תקובע זכות הנופש המבצעי ל-4 לילות, בשנתיים העוקבות.
3. תפקידי מ"פ ומקבליהם בזרועות- לא תקובע הזכאות.
לכל חייל בצה"ל יש את האפשרות ללון באחר מהסניפים של בית החייל ברחבי הארץ (אילת, באר שבע, בית השריון, בית קלימיאן, חיפה, טבריה, ירושלים, קרית שמונה, רמת גן) וללון בו בתמורה לתשלום של 40 ש"ח ללילה.
במקרים אחרים, בהם החייל לא יכול ללון בביתו מטעמי מרחק, פרט ותפקיד ייחודי, יש אפשרות, להשיג לינה קבועה בבית החייל הרלוונטי לאותו החייל. ההליך יעשה ביחידה בעזרת מש"קית הת"ש.
מחנה רבין – בסיס המטכ"ל, הוא מקום משכנם של הנהלת משרד הביטחון והמטכ"ל, ובו נמצאים מוצבי השליטה של הפיקוד העליון ושל זרועות צה"ל.
מחנה רבין שוכן בקריה בתל-אביב בלב גוש דן, ממערב למגדלי עזריאלי. הבסיס הצבאי מתוחם במצולע העירוני שגבולותיו הם שדרות שאול המלך (בצפון), דרך בגין (במזרח), רחוב קפלן (בדרום) ורחוב לאונרדו דה-וינצ'י (במערב).
1. אם בדק אתכם רופא במרפאה צבאית או ביקור רופא והחליט להפנות אתכם למיון מסיבה רפואית כלשהי (חשד למחלה, בדיקה ספציפית או מקרה חירום).
2. אם מרפאת היחידה סגורה וגם סניף ביקור רופא, ומוקד חיל הרפואה "מקול הלב" (*6690) נתן לכם אישור טלפוני להתפנות במיון.
3. על פי החוק, אם אתם סובלים מאחד הסעיפים הבאים, אין צורך לקבל אישור להגיע למיון: כל שבר חדש, פריקה חריפה של מפרקים המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בדימות, פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או על ידי אמצעי איחוי אחר, שאיבת גוף זר לדרכי הנשימה, חדירה גוף זר לעין, תעוקת חזה, אובדן הכרה המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית, בבדיקת מעבדה או בדימות, התקף כפיוני המלווה בממצאים אופייניים באנמנזה, בבדיקה גופנית או בבדיקות עזר המתועדים בגיליון הבדיקה בחדר מיון או בגיליון מד"א במידה והחייל פונה לחדר מיון על ידי אמבולנס, פניית חולה אונקולוגי לחדר מיון, התקף גנחתי חריף המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בבדיקת עזר, מקרה בו נפגע החייל הפונה בתאונת דרכים צבאית.
לקיחת חופשה במהלך הכשרה, כמו בסדיר, תלויה באישור מפקד. עבור חייל בהכשרה ראשונית, בהכשרת יסוד או בטירונות קיימת מכסה מיוחדת של 5 ימי חופשת מפקד בהכשרה ראשונית. את החופשה הזו אפשר לנצל רק במהלך ההכשרה הראשונית ובששת החודשים הראשונים של החייל בשירות, בכפוף לאישור מפקד בדרגת סא"ל.
א. השתתפות בהוצאות חינוך וטיפול בילדים ניתנת למשרת קבע עבור ילד מגיל שלושה חודשים ועד גיל 5 (שטרם מלאו לו 5 שנים ב-1.9 של אותה שנ"ל) אשר מבקר בגן טרום חובה, מעון צהרון, מטפלת. ילד שהינו בגן חובה לא יהיה זכאי להחזרים.
ב. החזרי הוצאות עבור חינוך ביתי יינתנו החל מגיל שלוש ועד לגיל חמש (טרום חובה)
ג. סכום ההשתתפות החודשי המקסימאלי הינו 75% מהסכום החודשי המושלם ע"י משרת קבע למשך חודשי שנת הלימודים (חודשים ספטמבר עד יוני כולל), ולא יעלה גובה התקרה החודשית אשר הינה 580 שח.
ד. השתתפות בתשלום בעבור ילדים המבקרים בגן טרום חובה, שגילם מעל 5 שנים, הסובלים מבעיה של התפתחות ונמצאים במסגרת חינוכית מיוחדת.
קייטנה
א. קייטנה- מפעל נופש, חינוך, תרבות, ספורט, שבו מתנהלת פעילות יום- יומית מאורגנת לקבוצת ילדים בתשלום, שלא במהלך שנת הלימודים.
ב. השתתפות בתשלום הוצאות עבור קייטנה נינת למשרתי קבע אשר ילדיהם טרם הגיעו לגיל 18.
ג. השתתפות בתשלום הוצאות עבור מטפלת בחודשי הקיץ ניתנת למשרתי קבע אשר ילדיהם טרם הגיעו לגיל13.
ד. יודגש כי לא ניתן לקבל החזר הוצאות קייטנה עבור מנוי ברכה/קאנטרי, חדר כושר, חוגים וכיו"ב. כל אלו אינם בגדר קייטנה.
ה. ההשתתפות בתשלום ניתנת בחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט) עבור מחזור קייטנה אחד או עבור מטפלת וזאת בתנאי שלא יעלה על חודש ימים, לכל ילד פעם בשנה.
ו. סכום ההשתתפות יהיה בשיעור 75% מהוצאות הרישום לקייטנה/מהתשלום הניתן למטפלת המושלם על-ידי החייל או בן זוגו ולא יעלה על גובה התקרה החודשית אשר הינה 773 שח.
כיצד אשלח בקשה להשתתפות בהוצאות גנ"י?
• סוג בקשה- גן טרום חובה/צהרון טרום חובה/מטפלת/מעון/קייטנות, גורם מזין- אזור אישי באתר צה"ל, אישורים נדרשים- אישור על תשלום (קבלה רשמית חתומה על ידי המוסד החינוכי) או הצהרה חתומה ע"י המטפלת (יש לציין את פרטיה: שם ות.ז ואת הסכום המושלם לה מדי חודש), הערות- לשנה הנוכחית ועד שלוש שנים רטרואקטיבית.
• סוג בקשה-מטפלת מדרגה ראשונה של משרת קבע/בן/ת זוגו, גורם מזין- אזור אישי באתר צה"ל, אישורים נדרשים- הצהרה חתומה ע"י המטפלת (יש לציין את פרטיה- שם ת.ז וזאת הסכום המושלם לה מדי חודש), הערות- על משרת הקבע הצהיר בפני מפקדו (בדרגת רס"ן) על כך שהמטפלת שהנה קרובה מדרגה ראשונה מקבלת תשלום חודשי קבוע.
• סוג בקשה- חינוך בית, גורם מזין- מדור ת"ש, אישורים נדרשים- טופס בקשה להשתתפות בגני ילדים (נספח א') בצירוף מסמך רשמי ממשרד החינוך על קבלת פטור מלימוד חובה ואישור חינוך ביתי.
• במידה ויעלה צורך בהזנה ע"י קצין המשא"ן ביחידה, ניתן יהיה להזין באמצעות מערכת העמית בתיק האישי כפי שמפורט בנספח ב'.
• בקשות להשתתפות רטרו בגנ"י יינתנו עד 7 שנים. לתקופה של מעל 3 שנים ועד 7 שנים יוגשו למדור בקרת המידע במקמש"ר בצירוף טופס בקשה (נספח א') ואישור על תלום(קבלה רשמית חתומה על ידי המוסד החינוכי) או החתמת המוסד החינוכי ע"ג הטופס (חתימה+ חתימת גומי).
• משרת קבע גרוש שילדו בחזקתו, יהיה זכאי להשתתפות בהוצאות המפורטות במסמך זה במידה וילדו אינו בחזקתו, זכאי להשתתפות בהוצאות המפורטות אם הוא משלם דמי מזונות עבוד הילד. בקשה זו תוגש למדור בקרת המידע במקמש"ר.
• משרת קבע, שבן זוגו בישרות קבע, והוא מקבל או זכאי ל'בל השתתפות בהוצאות כנ"ל, ימציא אישור על גובה השתתפות, שזכאי לזה בן הזוג. במקרה זה תשולם לחייל רק השלמה להוצאה, אם לא כוסתה במלואה ע"י השתתפות, שזכאי לה בן הזוג, בכפוף לתקרת סכום השתתפות הקבועה. החייל יציין על טופס הבקשה את ההשלמה הנדרשת את ההשלמה הנדרשת ע"י צה"ל.
• הוי שני בני הזוג משרתי קבע, תשולם השתתפות בהוצאות המפורטות בפקודה זו רק לבת זוג, אלא אם חרף זאת החליט מופת- רע"ן ת"ש, מטעמים מיוחדים, לשם את השתתפות בהוצאות לבן הזוג.
• משרת קבע שהוא או בן זוגו שוהה בחופשת לידה לא יה זכאי להשתתפות בהוצאות זו עבור הילד אשר בגין לידתו ניתנה החופשה.
א. בנוסף למעטפת הפרט עבור אוכלוסיית המפקדים הלוחמים ינתנו מענה לאוכלוסיות שאינן לוחמות אך משרתות בדרג הגדוד הלוחם ומבצעות תפקידים ייחודיים (רשימת התפקידים מצורפת בנספח ב').
ב. בהתאם לכך הוגדרו אוכלוסיות אלה למתן מעטפת הטבות ייחודיות הנשענת על מרכיבי ההטבות למפקדים הלוחמים. בנספח ג' מפורטות ההטבות הרלוונטיות לאוכלוסייה זו.
חיילי חובה רשאים ללבוש מתחת למדים גופיות או חולצות קצרות וארוכות בצבע ירוק זית או לבן בלבד. במהלך פעילות מבצעית, מארבים או פשיטות, שלא בזמן מלחמה, וכן במהלך סיוע בפעילויות אלו, ניתן לנוע גם עם גופייה או חולצה בצבע שחור. (ולא, שמירה בש.ג לא נחשבת לפעילות מבצעית). כמו כן, ניתן לנוע גם ללא כל גופייה או חולצה מתחת למדים.
לאחר שהצבא מכיר בחייל כחייל בודד, אותו החייל יכול לקבל הטבות שיעזרו לו להתאקלם בקלות יותר בשירות, בינהן הטבות כספיות והטבות דיור.
מפלי בזלת (מפל"ז) כרטיס חכם המאפשר גישה לרשת המחשבים הצה"לית. כחלק מפרויקט של אגף התקשוב ואכ"א, היום כרטיס מפלי הבזלת מאוחד עם תעודת החוגר של כל חייל.
במידה והינך ספורטאי מצטיין, עליך לשרת 6 שעות ביום לכל הפחות. סל זכאותך למיוחדת ספורטאי עומד על 90 ימים בשנת שירות.
לסיכת לוחם נח"ל נהוג לקרוא "תרנגולון". מקבלים אותה רק כשמסיימים את מסלול ההכשרה והופכים ללוחמי נח"ל רשמיים בחטיבה.
למידע נוסף:
לוחמי שייטת הצוללות מפעילים את כלי הלחימה היקר ביותר של צה"ל - הצוללת. הלוחמים פועלים בשטח האויב במעמקי הים, ובכך מבטיחים את בטחונה של מדינת ישראל. הלוחמים מפעילים מגוון מערכות ומתחזקים את חלקי הצוללת השונים.
קצונה ייעודית זהו שם כולל למגוון מסלולים שמכוונים אתכם לקצונה בתחומים שונים עוד בטרם הגיוס. בהיותכם מלש"בים תעברו מיונים ומבדקי קצונה בהתאם למסלול דרכו תתגייסו, לאחר הגיוס תעברו טירונות, קורס מקצועי ולאחר מכן קורס קצינים.
מהות תפקיד סמלת המבצעים, כשמו כן הוא - מבצעי במיוחד: הסמב"צית נמצאת בחמ"ל היחידה והיא אחראית על זרימת המידע בין הכוחות בשטח לדרגי הפיקוד הגבוהים.
למידע נוסף:
א. השתתפות בשכר דירה / חדר -
1. קצין במינוי מפקד לוחם, זכאי לקבלת החזרי שכ"ד/ שכ"ח, ללא מגבלה על תקופת ההטבה וללא הגבלת גיל, על פי הקריטריונים הבאים:
• חסר דירה פרטית יהיה זכאי לשכור בכל מקום בארץ ללא מדידת מרחקים.
• בעל דירה פרטית בכל מקום בארץ, בתנאי שהדירה השכורה ממוקמת במרחק העולה על 60/100 ק"מ חסר/ בעל רכב צבאי צמוד בהתאמה מדירתו הפרטית.
2. תקרת השתתפות תהיה 100% מהתקרה בכל תקופת מינוי של המשרת כמפקד לוחם.
3. בשנה בה הקצין ירד ממינוי מפקד לוחם, ימשיך לקבל החזר שכ"ד/ שכ"ח עד תום החוזה, אלא אם ירד ממינוי מפקד לוחם וניצל למעלה מ-7שנות זכאות.
ב. הובלת דירה-
1. מפקד לוחם נשוי או רווק יהי זכאי להובלת הדירה ללא תלות במימוש הטבת דיור בעת שינוי מקום המגורים לאזור אחר כתוצאה ממעבר בין התפקידים וללא המרחקים בין הדירות.
2. הטבה זו תמומש בתדירות של עד חמש פעמים בזמן מינוי מפקד לוחם ולא יותר מאחר שנה.
3. יודגש כי הובלות אלו לא יימנו במניין ההובלות להן זכאי כל משרת קבע בשירות.
פיקוד העורף מחולקת לחמישה מחוזות:
מחוז הדרום, מחוז הצפון, מחוז דן, מחוז חיפה ומחוז ירושלים והמרכז. השטח אותו תופס הפיקוד מחולק לחמשת המחוזות על מנת להתאים את עבודתו של כל מחוז לפי האוכלוסיה השטח ועוד.
מה עושים אם תעודת לוחם אבדה?
אם מדובר בחייל בשירות, פונים לשלישת היחידה, שפונה למופ"ת על מנת להנפיק תעודה מחודשת.
אם מדובר בחייל משוחרר:
איש מילואים יפנה לקצין הקישור יישפט ואז ע"פ טופס תלונה מופ"ת יפיקו עבורו תעודה חדשה.
אם מדובר בחייל משוחרר בפטור: הוא ינפיק מהמשטרה תצהיר על אובדן תעודה ויגש לתא תעודות הפרוסים ברחבי הארץ להפקת התעודה.
בכל מקרה אחר ניתן להנפיק באתר האישורים אישור מהלך שירות בו מופיע כי שירת כלוחם.
כאשר שרוולי החולצה מקופלים - יש לקפלם עד מעל לקו המרפק. כמו כן, יש לוודא כי שרוולי החולצה לא יהיו גלויים לעין. שימו לב שבמהלך טקסים צבאיים אין לקפל את שרוולי החולצה.
1. מכתב אישי.
2. במידה והסיבה הינה כלכלית יש לצרף:
א. עובר ושב של חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
ב. פירוט כלל כרטיסי האשראי שלך ושל הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
ג. ריכוז יתרות בחשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך.
ד. אישורים על חובות/ הלוואות/ פיקדונות/ חסכונות.
3. במידה וסיבת הבקשה הינה מטעמים רפואיים של קרוב מדרגה ראשונה:
א. אישורים רפואיים עדכניים לחצי השנה האחרונה.
ב. פק"ל רפואי הכולל ויתור סודיות (ניתן לקבל ממש"ק/ית הת"ש).
4. כל אישור נוסף היכול לסייע בבחינת הבקשה.
בעבר מנתה החטיבה גדוד נוסף ששמו היה "גדוד לביא", הנסגר בשנת 2015.
בשלב המיונים האחרון בדרך לבה"ד 1 תכתבו קורות חיים, תמלאו שאלוני אישיות, תענו על מבחן מצבים שיבדוק כיצד תתמודדו עם דילמות מורכבות בכל מיני תחומים ועל מבחן קריאת נתונים שיבדוק יכולות הבנה ולמידה. כמו כן תיפגשו לשיחה אישית עם פסיכולוג, שמטרתה להעמיק את ההיכרות האישית, זה המקום להציג את עצמכם, ואת הסיבות והמניעים ליציאה לקצונה.
כדי להגן על מערכות המחשב בצה"ל הוקם באגף התקשוב וההגנה בסייבר מערך ייעודי ומסווג - חטיבת ההגנה בסייבר. פעילות החטיבה מאפשרת את קיומן של פעילויות מבצעיות ביבשה, באוויר ובים ומייצרת לצה"ל עליונות בממד הקיברנטי.
רוצים לדעת עוד?
סוציומטרי הוא כלי לההערכת עמיתים, או במילים פשוטות, מה האנשים שמשרתים איתכם חושבים עליכם מבחינה מקצועית ואישיותית. זהו כלי שמאפשר לצבא למנף את הזווית האישית של כל הצוות בהסתכלות על מועמד ספציפי, במטרה לאתר את הקצינים הבאים של צה"ל.
מדובר במבחן פשוט המורכב שאלה אחת בלבד: מי לדעתכם בצוות הכי מתאים לקצונה? המבחן הזה נמצא בשימוש בהכשרות הצבאיות, בגדנ"ע, בטירונות, בקורסי פיקוד זוטר ועוד. אז איך זה עובד? חיילים ממחלקת מדעי ההתנהגות מגיעים להכשרה, ומחלקים דפים עם שמות כל חיילי הצוות והמחלקה. בהתחשב במספר החיילים, כל חייל צריך לבחור באופן אישי ודיסקרטי חייל אחד שלדעתו הכי מתאים להיות קצין בעתיד.
מדרגת המיון הראשונה במסע לקצונה מתחילה בנתוני הצו הראשון הנדרשים - קב"א 52 ודפ"ר 60 לפחות.
המיון לתפקיד הצוללן הוא קדם צבאי. ישנן מספר דרכים להגיע ליחידה.
דמי הקיום של כלל הלוחמים הם כ-2,463 שקלים, דמי הקיום של לוחמי החוד יועלו בשנה השלישית לכ-3,048 שקלים, דמי הקיום של תומכי הלחימה הם כ-1,793 שקלים ודמי הקיום של החיילים העורפיים הם כ-1,235 שקלים.
מדרגת המיון הראשונה במסע לקצונה מתחילה בנתוני הצו הראשון הנדרשים - קב"א 52 ודפ"ר 60 לפחות.
מעבר לנתוני הצו הראשון, מרגע הגיוס מתחיל הצבא לאסוף עליכם נתונים שיעזרו לנבא עד כמה אתם מתאימים להיות קצינים. שקלול של כל הנתונים האלו, יוצר ציון שנקרא 'מתאם קצונה' ומתעדכן בכל שלב בתהליך. כל ציון שייכנס לנוסחה, החל מציון הסוציומטרי בטירונות, דרך ציון בקורס פיקודי או בקורס מ"כים עבור חי"רניקים ועד ציוני המבד"קים שהם השלב האחרון במיונים, יהפוך אותה למדויקת יותר.
'מתאם הקצונה' הוא כלי שיעזור לחיל שלכם להעריך אתכם, ולבסוף גם יקבע האם תצאו לקורס הקצינים. כל חיל רשאי לבחור את המועמדים המתאימים ביותר בעיניו. לכן למעשה שיטת המיון משתנה בין מסגרת למסגרת - בחילות מסויימים תהיה וועדה או ריאיון עם קצינים בכירים, באחרים יהיה בנוסף יום גיבוש שיבחן בצורה מעשית את ההתנהלות שלכם בתוך קבוצה, ובחלק אף מעבר לכך.
לא ניתן לנצל חצי יום חופשה ביום שאינו ערב חג.
לחייל הנעדר מיחידתו יורד יום חופש מלא, מלבד ערבי חג המטכ"ליים בהם ינוכה חצי יום חופשה בלבד. עם זאת, מכיוון שחל איסור לצאת לחופשה מעבר למכסת הימים להם החייל זכאי, לא ניתן לנצל חצי יום חופשה ביום שאינו ערב חג.
במקרה של אובדן/נזק של ציוד אישי אזרחי שנגרם עקב שירותך הצבאי, תוכל להגיש בקשה לקבלת פיצוי בגין הנזק/האובדן שנגרם בעת שירותו בצבא. ניתן לפנות למש"קית הת"ש ביחידה ולהגיש בקשה ל'אובדן ציוד אישי'. הבקשה נבחנת על ידי ועדה המתכנסת במשרד הביטחון.
ביקורים יבוצעו על ידי מפקד (קצין/נגד/אע"ץ) כמפורט להלן:
1) ביקור ראשון יבוצע עד 5 ימים ממועד האשפוז במצב קל, 4 ימים במצב בינוני ועד 48 שעות ממועד האשפוז במצב קשה/אנוש.
2) שאר הביקורים - אחת לשבוע עד לתום האשפוז/שינוי במצבו הרפואי.
3) במידה ואע"ץ ביצע את כלל הביקורים - יש לבצע ביקור אחת לחודשיים על ידי קצין/נגד
עבור חייל בודד-
1) הביקור הראשון יהיה בתוך 4 ימים מיום יציאתו למחלה/תחילת האשפוז .
2) שאר הביקורים יבוצעו אחת ל-7 ימים.
חייל המסופח לר"מ 2 ושוהה בביתו או חייל בחופשת מחלה ממושכת-
1) ביקור ראשון יבוצע עד היום ה-10 מתחילת חופשת המחלה.
2) ביקור שני יבוצע עד 14 ימים ממועד הביקור הראשון.
3) ביקור שלישי והלאה יבוצעו עד 21 ימים ממועד הביקור האחרון. במקביל החל מביקור השני תבוצע שיחת טלפון של המפקד על החייל אחת ל-10 ימים. שיחה זו תתועד בנוסף לביקורי הבית.
מלבד ימי החופשה השנתית בשירות, קיימת האפשרות לקבל עוד 30 ימי חופש נוספים אשר נקראים חופשה מיוחדת. החופשה המיוחדת נועדה על מנת לפתור בעיה או צורך זמניים. ניתן לנצל את החופשה לעבודה עקב מצב כלכלי קשה, לאבל עקב פטירת קרוב מדרגה ראשונה או שנייה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות. דעו כי לרוב יש צורך בהצגת מסמכים מראש על מנת לקבל אישור לחופשה זו ולכן במקרים בהם אתם יודעים שתזדקקו לימי החופש הללו, כדאי להכין את כל המסמכים מראש ולהציגם למשק"ית הת"ש ביחידה.
הדרך הנפוצה ביותר היא בעזרת אתר 'אישורים' של אגף כוח האדם - מזינים את הפרטים המזהים, בוחרים את האישור הרלוונטי, ומקבלים את האישור במייל. דרך האתר החדש ניתן להזמין את האישור הרצוי מתוך מבחר גדול, ולקבלו ישירות לדואר האלקטרוני, בתוך יום עסקים אחד. האישור המתקבל מאומת וחתום באמצעות טכנולוגיית החתימה הדיגיטלית, אשר מקנה לו תוקף כמסמך מקורי, רשמי ומהימן לכל דבר ועניין.
לגבי מידע על חזרה לשירות קבע יש לפנות לצוות איתור באגף כוח אדם במספר 03-6757321 בין השעות 08:30 עד השעה 17:00 אחר הצהריים.
במידה וקיים קושי כלכלי או במידה ויש צורך בסיוע לקרוב מדרגה ראשונה מטעמים רפואיים. ניתן להגיש בקשה זו לאחר שקיבלת את כלל הסיוע שניתן לקבל ממשרד הת"ש ביחידתך ובמידה ונראה כי לא תוכל להשלים שירות מלא לאור הסיבות שהצגת בפתיחת הבקשה.
כל מספר שנים מתקיים מבצע החזרת ציוד ללא העמדה לדין וללא קנסות. פרטים נוספים יפורסמו בסמוך למועד המבצע הבא. במידה שלא ניתן להמתין עד מועד החזרת הציוד הבא, ניתן ליצור קשר בטלפון: 052-945-1002 - רת"ח ניהול המלאי באט"ל, רנ"ג אלכסנדר אלכסנדרנסק
מה ההבדל בין יום ד' ליום מפקד?
כשגדוד 'הנח"ל המוצנח', בעל הכומתה והנעליים האדומות, עבר מחטיבת הצנחנים לחטיבת הנח"ל, הייתה התלבטות גדולה אילו כומתה ונעליים הם ישימו. בסוף, כדי ליצור אחדות בין הלוחמים, התקבלה ההחלטה כי הנח"ל המוצנח יחליפו את הכומתה האדומה בירוקה, ואילו שאר החטיבה תחליף את נעליה לאדומות.
אם לפרט יש 0 ימי חופשה או פחות להציג - חל איסור על יציאה לחופשה מעבר למכסת הימים העומדת לרשות משרת הקבע. במקרים בהם משרת קבע מעוניין לצאת לחופשה אישית לאחר שמכסתו לימי חופשה נגמרה יש לפעול להזנת חל"ת. אם לפרט יש יותר מ-0 ימי חופשה יש להציג - במידה והינך מעוניין לצאת לחופשה שאורכה עולה על כמות ימי החופשה העומדת לרשותך עלייך לשים לב כי חל איסור על יציאה לחופשה מעבר למכסת הימים העומדת לרשות משרת הקבע. במקרים בהם משרת קבע מעוניין לצאת לחופשה אישית לאחר שמכסתו לימי חופשה נגמרה יש לפעול להזנת חל"ת.
היא הוקמה בשנת 2003
רוצים לדעת עוד על חטיבת החילוץ?
1. בקשת קצר"ש מסיבת לימודים
2. בקשת קצר"ש לעוזבות מסלול 16א' (נשים במקצועות מסויימים שמתגייסות למשך שירות התואם למשך שירות של גברים)
3. בקשות קצר"ש תב"ן שלילי או חיובי
ניתן לנוע עם שרשרת אחת בקוטר של 3 מ"מ ועם תליון בקוטר של עד 3 ס"מ (כמו הגודל של מטבע חצי שקל). על השרשרת להיות בתוך החולצה. בנוסף, אין לענוד שרשרת צמודה לגרון בסגנון קולר.
חיילות רשאיות לענוד עד 2 טבעות על הידיים בלבד. קוטר הטבעת לא יעלה על 1.5 ס"מ. את הטבעות מותר לענוד על אותה היד ואפילו על אותה האצבע.
גברים רשאים לנוע עם טבעת נישואים בלבד. (כלומר - אין לענוד טבעת אירוסים)
חיילות רשאיות לענוד צמיד מתכת אחד בלבד.
אין הגבלה מיוחדת על משקפי שמש, למעט במסדרים, בטקסים או במסגרת תפקיד ייצוגי.
בנות רשאיות לנוע עם לק בציפורניים בצבעים: ורוד בהיר, לבן פנינה, פרנץ' ולק שקוף. כמו כן, רשאיות החיילות לנוע עם לק בסגנון פרנץ' בצבעים המאושרים בלבד.
ר"ם 2 הוא מדור אליו מסופחים חיילים שלא כשירים רפואית להמשיך את השירות בצורה סדירה, בדרך כלל בעקבות מחלה, שבר או פציעה, להם רופא היחידה אינו יכול להעניק את הטיפול הרפואי המתאים. רופא היחידה שולח המלצה לסיפוח, ואם החייל אכן עונה על הקריטריונים, הוא מסופח למדור ומקבל דרכו תוכנית רפואית מסודרת.
כל חיילי החובה ואנשי הקבע זכאים לטיפולי השיניים הבאים:
אז מה קורה עד הצניחה? נקלטים בתל נוף ומתחילים בשלב הקרקעי במגרש האימונים. בהתחלה האימון מתקיים על הקרקע והחניכים לומדים את תורת הצניחה - הנחיתה בקרקע, התנהגות באוויר, התנהלות במטוס ועל המצנח. לאחר מכן, מתחילים באימונים פיזיים על מתקני הצניחה בהם מתרגלים את מה שנלמד. לאחר שבוע נוסף של אימונים על תקנות ומקרי בוחן - מתחילים את הצנחות, שבסיומן מקבלים הלוחמים את כנפי הצניחה, הכנפ"ץ.
לוחמי ולוחמות האגד עוברים הכשרה בסיסית בבסיס הטירונות של החיל בשבטה, שנקרא גם בית ספר לתותחנות שדה (או בקיצור, ביסל"ת). ההכשרה הבסיסית נמשכת כחודשיים, שם עוברים החיילים תכני לוחמה של החיל ומוכשרים במהלכה לרובאי 03. לאחר מכן, ממשיכים במסלול ההכשרה שמשכו נע בין חודש וחצי לחודשיים, בו הם מוכשרים על התומ"ת (תותח מתנייע), כלי נשק היורה פגזים למרחק עשרות ק"מ, בקוטר של 155 מ"מ. זהו כלי הלוחמה המרכזי של חיל התותחנים.
למידע נוסף:
החל מ-07.07.2021, 22 כרטיסים צבאיים פיזיים הפכו לזמינים באפליקציית ׳הארנק הצה״לי, שזמינה בחנויות אפל ואנדרואיד. משרתי הסדיר והמילואים ימצאו בה כרטיסים שאליהם הם זכאים, כולל תוקפם וההטבות שהם מספקים. דוגמאות לכרטיסים: לוחם, לוחם חוד, משרת מילואים פעיל, אישור נסיעה בלבוש אזרחי, ערבה, חופשה ללא תשלום, דחיית שירות, קצין שומר טבע, נהג מבצעי, משרת מילואים בצה״ל ועוד.
כלכלית, אישית, אשפוז/פציעה/מחלה של קרוב מדרגה ראשונה, אבל (פטירה של קרוב מדרגה ראשונה או שנייה), אזכרה של קרוב מדרגה ראשונה, מחלת ילד, מחלת הורה, מחלת בן/בת זוג, הריון/טיפולי פוריות, לידה/אימוץ, נישואין, לימודים, חו"ל לחייל שהורה אחד מתגורר בחו"ל, חו"ל לחייל בודד, ביקור הורה בארץ לחייל בודד, מעבר דירה לחייל בודד, ספורטאי פעיל/ מצטיין.
אם מדובר בחייל בשירות, פונים לשלישת היחידה, שפונה למופ"ת על מנת להנפיק תעודה מחודשת.
אם מדובר בחייל משוחרר: איש מילואים יפנה לקצין הקישור יישפט ואז ע"פ טופס תלונה מופ"ת יפיקו עבורו תעודה חדשה.
אם מדובר בחייל משוחרר בפטור: הוא ינפיק מהמשטרה תצהיר על אובדן תעודה ויגש לתא תעודות הפרוסים ברחבי הארץ להפקת התעודה.
בכל מקרה אחר ניתן להנפיק באתר האישורים אישור מהלך שירות בו מופיע כי שירת כלוחם.
ניתן לפנות למשקית הת"ש ביחידה אשר תוכל לסייע במתן מענקים, הלוואות, תווי קנייה בחוגר, חופשה מיוחדת כלכלית, אישור עבודה וכו'.
דו"ח 1 הוא דו"ח המעדכן בכל יום את השלישות של היחידה בסדר כוח האדם של החיילים שביחידה. זהו דו"ח שימולא על ידי החייל בכל יום בשעות הבוקר דרך אפליקציית "דוח 1".
ניתן לקבוע תורים לרופא דרך שליחת מסרון (SMS) למספר 052-9990110, מענה טלפוני של "מקול הלב" במספרים 03-9489999 או *6690, שליחת מייל למייל הצבאי "מקול הלב" ולמייל האזרחי
פרטים נוספים בקישור:
moked6690@idf.gov.il
תעודת זהות ואישור רפואי חתום ע"י רופא (אותו ניתן למצוא באזור הטפסים באתר) הם בגדר תנאי לכניסה לגיבוש. בגדים להחלפה, נעלי ספורט ובגדים חמים אמורים להספיק לכם. אם אתם משתמשים בתרופות קבועות - כמובן שאל תשכחו להביא אותן. מומלץ לא להביא ציוד אלקטרוני או פריטים יקרי ערך. במהלך הגיבוש לא תהיה לכם גישה אל המכשירים הסלולריים. מלבד זאת, חשוב להקפיד לישון כשבע שעות בלילה שלפני הגיבוש. מועמדים שלא יעשו זאת - ישלחו הביתה.
כדי להגיע לקורס צריך לעבור את תהליך המיון לאשכולות מקצועות המחשב.
מערך רפואת השיניים גאה להעניק טיפול שיקומי ללוחמים שסיימו את הכשרתם, ולהרחיב את סל הטיפולים לזכאי ת"ש. במסגרת הפרויקט, צה"ל מעניק עד שישה כתרים ו/או שתלים לצורך השלמת שיניים חסרות ושיקום שיניים פגועות. לצורך קבלת טיפול זה יש לפנות לרופא השיניים היחידתי, ולאחר בדיקה מלאה יפנה הרופא את החייל למרפאה המרחבית הקרובה למקום מגוריו או שירותו.
לזכאי ת"ש, הבקשה לטיפול זה תוגש על ידי מרפאת השיניים ביחידה, בהתאם לצורך והיקף הזכאות. לאחר מכן תופנו לטיפול במרפאת המומחים הקרובה למקום המגורים/ השירות שלכם.
על מנת לעזור למצות את זכויותיכם בתחום טיפולי השיניים, הוקם מוקד פניות מיוחד. במוקד יעזרו לכם לאתר את המרפאה המתאימה לכם ביותר ולקבוע טיפולי שיניים במהלך התעסוקה המבצעית, וכן יענו על כל שאלה בנוגע לזכאותכם לכתרים וטיפולים אחרים. בכל שאלה, ניתן לפנות בווטסאפ לטלפון 0529257248.
חובה להצדיע למפקד שדרגתו אלוף-משנה, לפחות. עם זאת, מפקד יחידה בדרגת סגן-אלוף, רשאי לדרוש נוהלי הצדעה מחמירים יותר ביחידתו (לדוגמה: הצדעה לקצינים מדרגת סגן ומעלה) ובלבד שדרישות אלו יוצגו בבירור בפתח היחידה. חובת ההצדעה חלה על חיילים כשהם במדים, בהימצאם בתוך שטח מחנה, במתקן צבאי, בכלי שיט או בכלי טיס, בכל עת שהם פוגשים במפקד, וכן אם הם פונים אליו או נפרדים ממנו.
תא"ל (במיל') גיורא אבן - הטייס שהפציץ הכי הרבה מטוסי סילון אויבים בעולם. השיא המרשים עומד על לא פחות מ-17 הפלות בשלוש מלחמות במהלך שירותו. בספטמבר 2018 הוענקה לו דרגת תת אלוף במילואים על ידי הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר דאז.
א. בהתאם לפקודות הצבא, זכאי משרת קבע ל-30 ימי חופשת מחלה בשנה. לעניין זה, "חופשת מחלה" ההיא התקופה (בימים) בה נעדר משרת קבע מיחידתו, לפי הוראת רופא, עקב אשפוז (הצבה לר"מ 2/סיפוח ליק"ר) או עקב ימי חופת מחלה בבית (ימי "ג").
ב. ככלל, מכסת הימים המפורטת בכל סל מתייחסת לשנה קלנדרית ובאופן יחסי למך הזמן בשירות קבע באותה שנת פעילות.
ג. יתרת ימי חופשה בסוף השנה נצברת באופן אוטומטי לסל ימי מחלה צבורה.
מפקדת החטיבה נמצאת במחנה "מכבים" בעיר מודיעין, בסיס האימונים החטיבתי נמצא במחנה "בקעות" שבצפון בקעת הירדן. יחד עם זאת, הגדוד מבצע תעסוקה מבצעית ואימונים בגזרות השונות ולמעשה הגדודים עוברים בסיס מידי כמה חודשים.
טוראי, רב-טוראי (רב"ט), סמל וסמל ראשון (סמ"ר)
במידה והוזן לך תו קנייה חד פעמי- הוא יכנס יום לאחר הזנתו. במידה והוזן לך תו קנייה מתמשך (למספר חודשים) לפני ה15 לחודש הוא יכנס לחשבונך יום לאחר הזנתו. במידה והוזן לך תו קנייה מתמשך (למספר חודשים) אחרי ה15 לחודש הוא יכנס לחשבונך בראשון לחודש הקרוב.
לבנות את כוחות היבשה לכלל מצבי השח"ם עד רמת הגייס כולל, ואת המערכים הטכנולוגיים והלוגיסטיים עד רמת המטכ"ל בראייה רב זרועית ולקיימם בכשירות הנדרשת.
הדממה היא זמן חופש מוגדר. בדרך כלל יש הדממות בחגים (למשל הדממת חנוכה, הדממת פסח, הדדמת חגי תשרי - בסוכות), אך יש גם הדממת קיץ. ברוב המקרים, רצוי לחתום את ימי החופש על זמן ההדמה, אך יש השפעה רבה לאופי התפקיד. ישנם תפקידים שלא מחייבים חתימת חופש בהדממות. יש לוודא עם המפקדים הישירים את הנהלים וההחלטות בנושא.
מחלקת הקומנדו
רוצים לדעת עוד?
זית – טירונים והחיל הכללי, כחול כהה – זרוע הים, ירוק כהה – חיל המודיעין ומשמר הגבול, שחור – חיל השריון ומערך מגל, אפור כהה – זרוע האוויר והחלל, אפור בהיר – חיל ההנדסה הקרבית, צהוב בהיר – חיל האיסוף הקרבי, כחול – חיל המשטרה הצבאית, טורקיז – חיל התותחנים, כתום – פיקוד העורף, טורקיז – אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, חום – חטיבת גולני, סגול – חטיבת גבעתי והגדס"ר המדברי, אדום – חטיבת הצנחנים, חטיבת הקומנדו וסיירת מטכ"ל, ירוק בהיר – חטיבת הנח"ל, מנומר – חטיבת כפיר, מג'ורף - חי"ר גבולות
חיילים רשאים לנסוע בתחבורה ציבורית בלבוש אזרחי בחגים ובסופי שבוע (החל מיום חמישי בשעה 23:59) בתיקוף נסיעה.
חיילי צה"ל הנושאים תעודת לוחם בתוקף/ תעודת אישור נסיעה על אזרחי בתוקף (באישור גורמי אכ"א) רשאים לנסוע ללא מדים בתחבורה ציבורית בכל ימות השנה בתיקוף נסיעה.
כל חייל יכול לצאת לחופשה מיוחדת בצה"ל על פי צורך וזכאות שתלויה בסוג המקרה. החופשה המיוחדת נועדה לפתור בעיה או צורך זמניים, כמו עבודה עקב מצב כלכלי קשה, אבל עקב פטירת קרוב משפחה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות.
ניתן לקבל עד 30 ימי מיוחדת בשנה (כולל סופ״שים וחגים) אלא אם יש אישור של רמ״ח מופ״ת להארכה. חייל שמעוניין בימי חופשה נוספים יכול להגיש בקשה לדח״ש, לפי הנהלים בפקודה.
החופשות המיוחדות מתחלקות לשישה סוגים פורמליים: מיוחדת כללית, מיוחדת אישית, מיוחדת לימודים, מיוחדת חו"ל, מיוחדת משפחתית (עקב אשפוז/מחלה/פציעה ומשפחתית- אבך). כל אחת מהן מזכה את החייל במספר ימי חופש שונה ומצריכה אישורים שונים.
אם חייל קיבל שישה ימי גימלים ומעלה, בסיכום האשפוז הוא נדרש להגיע לר"מ 2 (נמצאים 24/7 בכל בית חולים גדול) או שהוא יופנה לר"מ 2 במיקום אחר. אם החייל מקבל מספר רב של ימי מחלה, ייתכן והוא יסופח לר"מ 2 לצורך המשך טיפול ומעקב, זאת כדי לשמור על הרצף הטיפולי.
ניתן לפנות למוקד מופת (03-679-2888) או להיכנס לאזור האישי באתר צה"ל.
תפקיד הלוחמים הוא לאסוף מודיעין מהשטח - על הקרקע, על תנועות האויב במרחב, להכווין גורמי יירוט ואש בגזרת המרחב, לתת סיוע איסופי מקדים, מלווה ומאוחר לכוחות במרחב ולבצע ניטור באופן רציף.
בסיס אימונים פיקודי (בראשי תיבות, בא"פ) הוא מחנה צבאי של צה"ל המשמש כבסיס האימונים הראשי של פיקוד מרחבי.
חופשות הנדרשות בניכוי ימי חופשה שנתית הן: מיוחדת כלכלית, מיוחדת אישית, מיוחדת לימודים, מיוחדת ביקור הורה בחו"ל (עבור חייל אשר רק הורה אחד מתגורר בחו"ל).
רשימה המונה את כוח האדם. במהלך הטירונות תתבקשו להכין מצבה בה מציינים את סך כל האנשים בפלוגה / במחלקה / בצוות - כמה נמצאים, מי חסר ומדוע.
באופן כללי, חייל זכאי לשבע שעות שינה לפחות ביממה. בכל מקרה של פגיעה בשעות שינה, יש לפעול להשלמתן. את שנת החייל ניתן להפריע רק לצורכי פעילות חד פעמית חריגה, באישור מפקד שדרגתו סא״ל לפחות, ובכלל זה יש לשמור על 4 שעות שינה רצופות, לפני הפעילות או אחריה.
תוכלו לעשות זאת דרך מרכז השירות של יחידת מיטב. שימו לב שעל מנת להצהיר על טבעונות עליכם לנהל אורח חיים טבעוני במשך לפחות חצי שנה טרום הבקשה. אם ברצונכם להצהיר על טבעונות במהלך השירות הסדיר, תוכלו להגיש בקשה חריגה למש"קית הת"ש שלכם אם אתם טבעונים כבר שלושה חודשים. כטבעונים, תקבלו תוספת למשכורת הצבאית שלכם על מנת לשלם על אוכל אם בבסיסכם לא תהיה התאמה למזון טבעוני. כמו כן, תהיו זכאים לקבל כומתת פליז ונעליים טבעוניות בשרשרת החיול.
בהחלט. מערך ההגנה האווירית מבוסס על סוללות הפרוסות בכל רחבי הארץ ומבצע משימות מבצעיות שונות- בשגרה ובחירום. כלוחמים במערך, תהיו בכוננות תמידית ובדריכות עליונה 24/7 ותמלאו משימות משמעותיות שונות ומסווגות.
בצוות הטנק יש ארבעה חיילים:
מפקד טנק (מט"ק): תפקיד מפקד הטנק (מט"ק) הוא לדאוג להפעיל את אנשי הצוות שלו בתוך הטנק לצורך הפעילות בשגרה ובחירום, לוודא שכל אחד מאנשי הצוות עושה את תפקידו כראוי ובמקביל לקבל פקודות ולהיות נכון לכל משימה. המט"ק מהווה מפקדם האישי של שלושת אנשי הצוות לכל צורך שהוא, ואחריותו היא לדאוג לרווחתם בכל עת. תפקיד בעל אחריות כבדה הדורש שיקול דעת וקור רוח גם בשעות לחץ קשות.
תותחן: תפקידו העיקרי של התותחן הוא להפעיל את מערכות הירי כדי לוודא שהפגזים, כדורי המא"ג או ה-0.5, אכן ייפגעו במטרה, תוך כדי שימוש נכון באמצעי הכינון והאופטיקה הקיימים לרשותו. התותחן לומד בהכשרתו לתפעל את כל מערכות הירי בטנק גם במצב תקלה. זהו תפקיד חשוב מאוד בטנק המצריך ריכוז ואיפוק רב גם בשעת לחץ. בסופו של דבר הוא זה שייקבע אם הטנק ישמיד את מטרותיו או לא.
טען: כדי שהתותחן באמת יצליח לירות פגז או כדורי מא"ג מהטנק הוא זקוק לעזרתו ההכרחית של הטען. תפקיד הטען הוא לטעון את הפגזים לתוך התותח, לתפעל בעיות קשר ותחמושת בטנק ולהיות יד ימינו של המט"ק. המשמעות היא שבמידה וקורה משהו למט"ק שבעקבותיו הוא אינו יכול להמשיך בפעולה, הטען הוא זה שיהיה מפקד הטנק בפועל. לכן, בהכשרתו במסלול הלוחם, הטען לומד לבצע את כל התפקידים בטנק ברמה הבסיסית.
נהג: תפקיד הנהג הוא לדאוג לתנועת הטנק ולתזוזתו. אחת מתכונותיו העיקריות של הטנק היא יכולת התמרון בתנאי שטח קשים ומורכבים הדורשים מיומנות מעבר להפעלה בסיסית של מערכות הנהיגה ובמקביל גם לדעת מתי ואיך להסתער לעבר האויב באמצעות הטנק. הנהג הוא זה שייקבע את קצב התקדמות הטנק לעבר כיבוש היעד הבא והשמדת האויב ובנוסף, במידה וצריך לנסוג, מיומנות הנהג היא זו שתציל את חייהם שלו ושל שאר אנשי הצוות בטנק.
אנשי הצוות נמצאים שעות ביחד בתוך הטנק ובמקרה של מלחמה אף ימים ולכן הקשר שלהם משמעותי ולרוב ממשיך גם אחרי הפיצול.
תוכל ליצור קשר עם מש"ק/ית הת"ש ביחידתך אשר תסייע לך בהלנה בבית החייל הקרוב לביתך. לאחר מכן, תוכל להגיש בקשה לזכאות קבועה במידת הצורך, אותה תוכל לממש בבית החייל או בדירה של 'יחד למען החייל'.
ועדה מסודרת יחד עם גורמי היחידה, קצינים מענף משטר ומשמעות ונדריי גרימברג, אזרח עובד צה"ל שעובד מדי יום מהשרטטייה הקטנה שלו בבסיס תל השומר. אנדריי יושב עם ראשי היחידות ושומע מהם על היחידה החדשה או על הצורך בשינוי התג ליחידה הקיימת. לאחר שהוא שואל שאלות, והם מספרים את הנקודות החשובות להם – הוא יושב בסטודיו שלו ומנסה להחיות את הסיפורים לכדי תג אחד, שיסמל את היחידה לדורות.
את כללי הלבוש הצה"ליים ניתן למצוא למצוא באתר הפקודות הצה"לי תחת הוראות הקבע האגפיות של אגף כוח האדם. הענף המשטר והמשמעת מדגישים כי המשמעת בעלת חשיבות מרבית להבטחת פעילותו התקינה של צה"ל והיא תנאי הכרחי לביצוע מלא ויעיל של המשימות המוטלות עליו.מפקדים וחיילים כאחד, מצווים להקפיד על הופעה תקנית ומסודרת שהינה מרכיב חשוב בכללי המשמעת בצבא. ניתן להיוועץ במפקד/ברס"ר/במש"ק המשמעת ביחידה בנוגע לעמידה בנהלי הצבא.
שלב 1 - "המכין" - טירונות, מסעות וטיסות ראשונות
שלב 2 - "בסיסי" - קורס צניחה, קורס מילוט וטיסות מיון
שלב 3 - "ראשוני" - מיומנויות טיסה
שלב 4 - "שנת השכלה" - השנה האקדמית בה לומדים לתואר הראשון
שלב 5 - "מתקדם" - טיסה בכלי טיס מבצעיים
כל חייל זכאי להגיש בקשה לשינוי שיבוץ. כדי להגיש בקשה זו, עליו לפנות לגורמי הת"ש או השלישות ביחידה בצירוף מכתב אישי מנומק ובו הסבר מדוע הוגשה הבקשה ולאן מבקש החייל לעבור. לאחר הגשת הטופס הבקשה תעבור למפקד הישיר ולמפקד היחידה אשר ידונו בנושא ויגבשו את המלצתם. בשלב הבא הבקשה תעבור לגורמים האחראים בזרוע או במיטב שיקבלו את ההחלטה הסופית. זמן הטיפול בבקשה לא יעלה על 30 יום מרגע הגשתה. אם התשובה שהתקבלה אינה מקובלת על החייל, זכותו לערער על כך. ערעור יעלה לבחינת הגורם המוסמך במיטב (למעט זרוע היבשה שם בקשתו תיבחן על ידי ראש מחלקת סדיר).
1. תיק ציוד אישי (קיטבג) או שק חפצים
2. מעיל
3. נעלי חי"ר / יחידות שדה / נעלי נשים
4. מכנס מדים (2 יחידות ללוחם/תומך לחימה ו-3 יחידות לחייל כללי צה"לי)
5. חולצת מדים (2 יחידות ללוחם/תומך לחימה ו-3 יחידות לחייל כללי צה"לי)
6. חגורה
7. כומתה
8. ערכה לחייל/ת (וערכה נוספת לחיילי יחידות שדה בלבד)
9. תרסיס גז מדמיע
10. מנעול
11. כפפות פליז
12. חם-צוואר
13. גומיות לנעליים (מלבד חיילות כלל צה"לי)
פלגות הבט"ש פועלות בכל הזירות הימיות של ישראל, ומחולקות לשלושה בסיסים מרכזיים:
בסיס חיפה - בגזרה הצפונית.
בסיס אשדוד - בגבול רצועת עזה.
בסיס אילת - בגזרה הדרומית.
הדרך הנפוצה ביותר היא בעזרת אתר 'אישורים' של אגף כוח האדם - מזינים את הפרטים המזהים, בוחרים את האישור הרלוונטי, ומקבלים את האישור במייל. דרך האתר החדש ניתן להזמין את האישור הרצוי מתוך מבחר גדול, ולקבלו ישירות לדואר האלקטרוני, בתוך יום עסקים אחד. האישור המתקבל מאומת וחתום באמצעות טכנולוגיית החתימה הדיגיטלית, אשר מקנה לו תוקף כמסמך מקורי, רשמי ומהימן לכל דבר ועניין.
טייסת 100.
טכנאי רשתות אחראי על כל הרשתות והמערכות המאפשרות לתמוך ולקדם תהליכים מבצעיים, ובפרט על אחזקת הרשת, תפעול שוטף, זיהוי ופתירת תקלות, והקמה ופריסה של הרשת ביחידות.
החל מ-07.07.2021, 22 כרטיסים צבאיים פיזיים הפכו לזמינים באפליקציית ׳הארנק הצה״לי, שזמינה בחנויות אפל ואנדרואיד. משרתי הסדיר והמילואים ימצאו בה כרטיסים שאליהם הם זכאים, כולל תוקפם וההטבות שהם מספקים. בין הכרטיסים ישנם גם תעודות השחרור למיניהן.
ייעוד הפיקוד הינו הצלת חיים וחיזוק החוסן הלאומי בישראל, תחומי האחריות שלו כוללים התרעה, מיגון ומקלוט, איתור נפילות, חילוץ והצלה, פיקוד ושליטה במפקדות העורף, הדרכת והנחיית האוכלוסייה למצבי חירום ומערכות שליטה ובקרה ייעודיות לעורף. הפיקוד עובד בשיתוף פעולה מלא וצמוד עם ארגוני החירום השונים בישראל: משטרת ישראל, רשות הכיבוי וההצלה, מגן דוד אדום, רשות החירום הלאומית ועוד.
מהי הזכאות לחופשה?
1. הזכאות לחופשה שנתית ולצבירתה הינה על בסיס הוותק של משרת הקבע בשירות תקין 5 שירות שבעבורו זכאי משרת קבע לתשלום מצה"ל, לרבות – (חובה + קבע). 'שירות תקין' בסעיף זה חופשת לידה שאיננה בתשלום שכר, ולמעט:
• משרת השוהה בלימודים מלאים מטעם צה"ל.
• משרת השוהה בחופשת פרישה או בחופשת התארגנות (על פי הקבוע בהפ"ע "נוהל לשחרור משרתי הקבע 3.0509 לשחרור משרתי הקבע מטעמים ארגוניים" או בהפ"ע מטעמים תפקודיים".)
• משרת המושעה מכל תפקיד.
2. משרת קבע זכאי לחופשה שנתית כמפורט להלן:
• בשנות השירות הראשונה והשנייה - 14 ימים בשנה ימים בשנה.
• בשנות השירות השלישית, הרביעית והחמישית- 20 ימים בשנה.
• משנת השירות השישית ואילך- 25 שנים בשנה
3. משרת העולה במדרגת הזכאות במהלך שנת פעילות, תחושב זכאותו לחופשה שנתית כמפורט בנספח א 7 למסמך זה.
4. חייל בשירות חובה בתנאי קבע וחייל בשירות המילואים בתנאי קבע זכאי לחופשה של 14 ימים בשנה. אי אפשר לצבור ימים אלו.
5. בעבור חלקי שנה יהיה משרת זכאי לימי חופשה שנתית באופן יחסי למספר ימי השירות התקין ששירת באותה שנת פעילות.
ניצול יתר של ימי החופשה שנתית
א. משרת קבע אשר ניצל חופשה שנתית בהיקף החורג מזכאותו השנתית, ינוכו הימים החורגים מיתרת חופשתו הצבורה. אם אין לחייל די ימי חופשה צבורה, ימי החופשה החורגים ינוכו משכרו עפ"י שווי ערך יום צבורה כפי שמופיע בתלוש השכר
ב. צמצום כוחות סדירים-
1. משרת קבע שניצל את זכאותו לימי חופשה שנתית, כולה או חלקה בהיקף העולה על זכאותו העדכנית לחופשה לנוכח ההודעה על השחרור, וזאת טרם קבלת ההודעה על לא יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה. –הכוונה לשחררו מצה"ל- לא יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה.
2. משרת קבע שניצל את זכאותו לימי חופשה שנתית כולה או חלקה בהיקף העולה על זכאותו העדכנית לחופשה לנוכח ההודעה על השחרור, וזאת לאחר שקיבל את ההודעה על הכוונה לשחררו מצה"ל יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה.
זכאות יתרת חופשה משירות חובה חייל שעבר משירות חובה לשירות קבע, ונותרה לו חופשה יהיה זכאי לנצלה במהלך שלושת חודשי השירות התקין הראשונים בשירות הקבע בלבד, אך לא יותר ממספר, הימים המרבּי לצבירה, כמפורט בפ"מ 35.0402 "חופשות חיילים בשירות חובה".
משרת הלומד תוך כדי שירות
א. חייל הלומד תוך כדי שירות, תיחשב שנת הלימודים לצורך זכאות לחופשה שנתית ולצבירתה, כאילו החייל למד בה במלואה בשנת הפעילות שמתחילה בשנה העוקבת למועד פתיחת אותה שנת לימודים.
ב. חייל הלומד לימודים תוך כדי השירות, ונעדר בשל כך על חשבון שעות הפעילות, לתקופה של תשעה חודשים לפחות - תקוזז זכאותו לחופשה שנתית כמפורט להלן:
1. נעדר המשרת עד חמש שעות שבועיות על חשבון הפעילות – לא תקוזז זכאותו לחופשה שנתית.
2. נעדר החייל מעל חמש שעות שבועיות על חשבון הפעילות ('יום מלא')- תקוזז זכאות לחופשה שנתית בחמישה ימים.
ג. אם נמצא כי משרת למד תוך כדי השירות, בלא אישור הסמכות המאשרת כפי שנקבע על ידי מחלקת הסגל, יוזנו לימודיו בדיעבד, וכן יקוזזו בדיעבד ימי החופשה.
האם משרת קבע העובד במשמרות זכאי לחופשה?
א. מפקד הפיקוד/ הזרוע/ קצין החיל הראשי יגדיר בהוראות פנימיות את התפקידים שיבוצעו במשמרות, וכן את אורכה ואת תדירותה של המשמרת ושל חופשת המשמרת. תפקידים אלה בלבד ייחשבו כמבוצעים בפעילות משמרות
ב. באחריות קצין המשא"ן ביחידה להזין את אינדיקציית "עובדי משמרות" במערכת היסודות לטובת זיהוי האוכלוסייה.
ג. משרת קבע עובד משמרות, אשר חופשת המשמרת שהוא זכאי לה קצרה משבעה ימים, זכאי שלוש פעמים בשנה לחופשה שנתית שאורכה חמישה ימי עבודה רצופים בין משמרת למשמרת, במועדים שיאשר מפקדו. (החופשה מורכבת מחופשת המשמרת ומתוספת ימים המשלימים לחמישה ימי חופשה בפועל) המפקד רשאי לאשר למשרת הקבע לצרף את שלוש התקופות לחופשה אחת של 15 או 20 ימי עבודה רצופים.
חופשות נוספות שאני זכאי להן:
ישנם מספר סוגי חופשות מיוחדות למשרתי הקבע, הניתנות למול קריטריונים מסוימים, ומאושרות 25 על ידי גורמים שונים, זאת בהתאם לסוג הבקשה.
חל איסור לדווח חופשות מיוחדות למשרתי הקבע ללא מכסה מתאימה. בנוסף, יש לארכב 26 אסמכתאות ואישורים למערכת כפי שיפורטו במסמך זה.
להלן פירוט החופשות אשר אינן מנוכות מסל ימי החופשה של משרת הקבע:
1. חופשה מיוחדת - כמענה לנסיבות אישיות חריגות זכאות לחופשה- עד 14 יום (10 ימי עבודה). תינתן רק אם ניצל את החלק היחסי של ימי החופשה השנתית עד למועד בו מבקש לממש חופשה מיוחדת, וכן את כל יתרת ימי החופשה הצבורה לה הוא זכאי. סמכות אישור- סמכות אישור כמפורט בנספח ג' הזנת המכסה במערכת תתבצע ע"י גורמי הפרט/סגל בפיקודים
2. חופשת אבל ("שבעה") - לקרוב מדרגה ראשונה- זכאות לחופשה- מיום הפטירה עד ליום הקבורה וכן ל- 7 ימים נוספים. סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו
3. יום ה' 30 - ובכל שנה ביום האזכרה של קרוב משפחה בדרגה ראשונה. זכאות לחופשה: יום אחד סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו
4. יום הזיכרון (בנים למשפחות שכולות) זכאות לחופשה: יום אחד סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו , יצוין כי בסמכות מפקד לשחרר גם אנשי קבע שאינם ממשפחה שכולה.
5. בריאותית ('חמי מרפא') זכאות לחופשה: 21 ימים בחופשה סמכות אישור: הוכר ע"י אגף השיקום במשהב"ט באישור מפקדו טרם היציאה. הזנה ע"י ק. משא"ן ביחידה.
6. תרומת מח עצם זכאות לחופשה: 7 ימים בשנה ברצף (כולל שישי שבת וחגים) סמכות אישור: מקרפ"ר
7. תרומת איברים זכאות לחופשה: 20 ימים בשנה ברצף (כולל שישי שבת וחגים) סמכות אישור: מקרפ"ר
8. התייצבות בבית משפט בשעות הפעילות זכאות לחופשה: בהתאם לצורך סמכות אישור: זומן לבית דין צבאי/בית משפט אזרחי/בית דין אזרחי עפ"י צו או זימון שניתן כדין או הופעה בפני גורם כלשהו ע"י המדינה. *כאשר משרת הקבע יוזם (לא זכאי).
9. התמחות (עבור רופאים, פסיכולוגים קליניים ומשפטנים לצורך לימודים עבור בחינת התמחות) זכאות לחופשה: 21 ימים בשנה (לא כולל שישי שבת ) סמכות אישור: הזנת המכסה ע"י הסמכות החיילית בכפוף לאישור ס' קרפ"ר/ס' פצ"ר.
10. החופשות אשר מנוכות מסל ימי החופשה של משרת קבע: שמחה משפחתית, חופשת נישואין וחופשה בגין לידה.
המגל על התג, מסמל את החלוציות ואת ההאחזויות של נח"ל, ואילו החרב מסמלת את הלחימה במערכות ישראל.
למידע נוסף:
על פי פקודות אכ"א אסור להכניס אוכל חיצוני לחדרי האוכל בבסיסים.
אגף התקשוב, אשר הוקם בשנת 2003, אמון על הפעלת הכוח, וכן גיבוש ומימוש מדיניות התקשוב בצה"ל. בין היתר, אחראי האגף על ניהול ההגנה בסייבר, בניית הכוח והפעלתו. כמו כן הוא מפעיל את חיל הקשר ומספר יחידות מסווגות.
למידע נוסף:
סנדלים מותרים לחיילות בלבד, רק בתקופת הקיץ שתוגדר על ידי המפקד. הסנדלים יהיו מעור או מחומר דמוי עור, בעלי סוגר או עם סקוץ' וללא עקב כלל. (כמובן שאין לנוע עם סנדלים וגרביים).
ודאי, יש מספר תפקידים קרביים שניתן להשתלב בהם. על מנת להיות לוחמת תותחנים נדרש פרופיל קרבי - 97, קב"א גבוהה ומעבר גיבוש לוחמות. ההכשרה זהה להכשרת הלוחמים, והיא כוללת טירונות ברמת רובאי 03, קורס מקצועי בן ארבעה חודשים ואימון מתקדם.
בסוף ההכשרה הלוחמות והלוחמים עוברים לפעילות מבצעית כחלק מפעילות הגדוד והאגד. כדי להיות לוחמת, יש להתחייב לשירות חובה של שנתיים ושמונה חודשים.
לפרטים נוספים:
רמ"פ = רמת פעילות.
החיילים ביחידות השונות מסווגים על פי רמות פעילות שונות הנקבעות בגין אופי שירותם המתבטא בין היתר, בלינה, רמת סיכון בתפקיד, אופי היחידה, מיקומה ועוד.
לדוגמה, ברוב הגדודים הלוחמים תהיה רמת הפעילות הגבוהה ביותר (א+). לפי רמת הפעילות, נקבעת תוספת כספית המשולמת לחיילי החובה והקבע בהתאמה. רמות הפעילות השונות, מתחלקות באופן הבא (מהגבוהה לנמוכה): א+, א', ב', ג', ד' (דריכות).
אם אתם לא בטוחים מה רמת הפעילות שלכם, עליכם לפנות לשלישות היחידה כדי לברר.
ללוחמי כפיר יש כומתה מנומרת, המורכבת מגוונים של ירוק וחום.
חיילים הנעים עם נעל גבוהה צריכים ללבוש גרביים גבוהות בצבע אפור או שחור בלבד. בנוסף, עליהם לנוע תמיד עם גומיות מעל קו הנעל.
חיילות הנעות עם נעל נמוכה יכולות ללבוש גם גרביים קצרות בצבע שחור או לבן בלבד.
בחורף ניתן ללבוש מעיל א' או סוודר צבאי בלבד אשר מסופקים על ידי הצבא. ניתן ללבוש עם המעיל גם צעיף וכפפות בצבעי שחור או ירוק זית. חשוב להקפיד ששולי הצעיף יוכנסו למעיל הצבאי. כמובן שבגדי החורף חייבים להיות תואמים לשיוך החיילי, כלומר, חיילים בעלי מדי זית אינם רשאים לנוע עם מעיל כחול, ולהפך.
חיילים רשאים לחבוש כובע או צעיף מסוג 'חם-צוואר' בצבעים שחור או ירוק-זית כאשר הם נעים על מדי ב' בלבד בתוך תחומי היחידה, במסגרת התפקיד ובאישור מפקד היחידה. כמו כן, את צעיף ה'חם-צאוור' יש ללבוש על הצוואר ולא על הראש.
נגביסט הוא לוחם שהפק"ל שלו הוא ה"נגב", מקלע קל אוטומטי להסתערות, שללא תחמושת שוקל 7.6 קילוגרמים, ועם התחמושת שוקל כ-10 קילוגרמים.
לרוב, הנגביסטים מצטיירים כחזקים במיוחד בפן הנפשי והפיזי במהלך הכשרתם, ובגלל שהנשק דורש המון כוח פיזי - מי שייבחר להיות נגביסט יהיה בעל אחת מהתכונות הללו. הנגביסט יהיה לרוב חלק מחוליית החוד, שהולכת לפני כולם. ב
נוסף, לנגביסט יש אמצעי לראיית לילה שבשם "שח״ע" (שפנפן חד עיני), אותו הוא מלביש על הקסדה ובעזרתו יכול לירות יותר בקלות בחושך.
החצים הצבעוניים נבחרו על ידי מפקד הדרוזי שהיה בנח"ל, ושאב השראה מצבעי דגל העדה. כל חץ נמשל לגדוד אחר: האדום לגדוד גרניט, הכחול לשחם, הצהוב לבזלת והלבן - לגדס"ר (טופז).
רוצים לדעת עוד?
הקלות בתנאי שירות (הנקראות בשפה המקצועית - הת"ש), יקבלו חיילים בעלי בעיות סוציו-אקונומיות בבית, בעיקר עקב מצב בריאותי ו/או נפשי לקוי של הורי החייל או קרוב משפחה אחר מדרגת קרבה ראשונה.
את הת"ש ניתן לקבל ממש"קית תנאי השירות ביחידה או מקצין בריאות הנפש.
קיימים 6 סוגי הקלות:
הת"ש 1 – החיילים לא ישובצו במערך הלוחם.
הת"ש 2 – החיילים יישנן לפחות שני לילות בשבוע בבית.
הת"ש 3 – החיילים יישנו לפחות שלושה לילות בשבוע בבית ולא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על מרחק של 100 ק"מ מביתם.
הת"ש 4 - ניתן לקבל רק מהקב"ן.
הת"ש 5 – החיילים זכאים ללינת בית קבועה ולא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על 100 ק"מ מביתם. יחד עם זאת, החיילים יכולים לעשות תורנות לילה בבסיס, ואף לסגור שישי שבת בבסיס.
ת"ש 7- יומיות. החיילים זכאים ללון את כל שבעת הלילות בבית, ללא תורנות לילה בבסיס. בנוסף, החיילים לא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על 100 ק"מ מביתם.
במידה והוזן לך מענק חד פעמי- הוא יכנס תוך 5 ימי עבודה מהזנתו. במידה והוזן לך מענק מתמשך (למספר חודשים) לפני תאריך גזירת השכר (תאריך גזירת השכר משתנה בכל חודש) הוא יכנס לחשבונך בראשון לחודש הקרוב. במידה והוזן לך מענק מתמשך (למספר חודשים)אחרי תאריך גזירת השכר הוא יכנס לחשבונך בראשון לחודש הבא.
חייל בשירות מילואים: נשפטים תחת סעיף 80 - אי שמירה על רכוש צה"ל, או מנפיקים חוגר בתא התעודות הקרוב ביותר למקום שירותכם/מגורכם בצירוף טופס אובדן מהמשטרה/תצהיר מעורך דין ואישור סא"ל המפקד בסדרי.
חייל בשירות סדיר/קבע/אע"צ: נשפטים תחת סעיף 80 - אי שמירה על רכוש צה"ל (תונפק תעודה גם אם רק נפתח תהליך הזנת תלונה לרישום אישי), לאחר מכן מנפיקים חוגר בתא התעודות הקרוב ביותר למקום שירותכם/מגורכם.
ניתן להפסיק חופשה של חייל או משרת קבע באישור מפקד בדרגת אל"ם ובשל צרכים מבצעיים בלבד.
הרפו"שיות הן ניידות השיניים העצמאיות של צה"ל - למעשה, מדובר במרפאות שיניים קטנות הנמצאות בתוך מכולה הנישאת על גבי משאית, ומתניידות בקלות ממקום למקום. בעזרתן ניתן להבטיח ששום מגבלה גיאוגרפית או מבצעית תמנע מחיילי יחידות השדה לממש את זכותם ולקבל טיפול שיניים בסיסי, איכותי ומיטבי.
הרפו"שית מגיעה ליחידות עם נגישות נמוכה לשירותי רפואה, ונותנת מענה לכל טיפולי השיניים המגיעים לחייל-לוחם בצבא.
זוהי יחידת חי"ר אשר בנוסף להליכה רגלית משתנעת ממקום למקום באמצעות רכב משוריין, כמו נגמ"ש.
חופשת השחרור הינה תקופת התארגנות עבור החייל לקראת שחרורו מצה"ל. הזכאות לחופשת שחרור הינה:
1. "לוחם חוד" - 14 ימי חופשת שחרור.
2. "לוחם" - 10 ימי חופשת שחרור.
3. חייל תומכ"ל ברמ"פ א' ומעלה - 7 ימי חופשת שחרור.
4. תומכ"ל ברמ"פ ב' ומטה - לא זכאי לימי חופשת שחרור. מנצל את ימי החופשה השנתית שנותרו לניצול.
1. עובר ושב של חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
2. פירוט כלל כרטיסי האשראי שלך ושל הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
3. ריכוז יתרות חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך.
4. אישורים על חובות/ הלוואות/ פיקדונות/ חסכונות.
חייל חובה בצה"ל זכאי לחופשות מיוחדות על פי החלוקה הבאה:
1. חופשה מיוחדת - 45 ימים
2. חופשה משפחתית - 58 ימים
3. מיוחדת חו"ל לחייל בודד - 30 ימים
מרפאת שיניים הניידת שנוסעת בין המוצבים הרחוקים ומעניקה טיפול דנטלי מלא למשרתים.
למידע נוסף:
הטירונות וההכשרה נעשית בבה"ד זרוע הים, בעוד השירות עצמו מתבצע בעיקר בבסיס חיפה.
קורס הקצינים מחולק לשלוש מגמות: להב - ללוחמים, מעוז - לתומכי לחימה, ונחשון - לחיילי מטה. כל מגמה מעבירה את הצוערים תכנים דומים שמכילים הבדלים קטנים, המותאמים אליה. להסבר המלא, המשיכו לקרוא כאן -
חייל הבוחר לצום באחד מימי הצום הרשמיים על-פי דתו, ישוחרר מכל פעילות ביחידתו. היעדרות חייל מיחידתו עקב יום צום רשמי על-פי דתו תיחשב כחופשה על חשבון מכסת ימי חופשתו.
תשובה ראשונית לבקשת שינוי שיבוץ, על פי זמני התקן בפקודה, תינתן תוך 35 ימים מרגע פתיחת הבקשה במערכת
תשלום משפחה (תשמ"ש), הוא סכום כספי שנכנס לחשבון משפחת החייל בכל חודש, ונועד כדי להבטיח את הקיום המינימאלי של המשפחה.
תשמ"ש הוא סכום שיוצא כתוצאה של חישוב נתונים קבועים ולכן אין שיקול דעת בבקשה. מחשבים את ההכנסות של המשפחה (ק. ת"ש בוחנת את ההכנסות) ומשווים את זה לתקרת התשמ"ש. במקרים כלכליים חריגים, יהיה ניתן להגיש בקשה באופן חריג גם אם היא נשללה במבחן ההכנסות.
אגרת המיון נכון להיום עומדת על 830 ₪ לביקור. אם חייל ביקר במיון בהפניית הרופא, הוא מגיע עם אסמכתא תקציבית שסוגרת את החוב (עליו להציג את האסמכתא במיון). אם החייל מגיע למיון בשל אחת הסיבות הקבועות בחוק, הוא צריך להביא תוך 48 שעות את הטפסים שהוא קיבל בתום הטיפול למרפאת היחידה שלו, גם בשל המשך טיפול וגם כדי לקבל אישור תקציבי.