יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
המח"טים במדורת שיח פתוח עם הרמטכ"ל
במסגרת מפגשי ״מדורת הצוות״ קיים השבוע הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, מפגש עם מפקדי החטיבות הסדירות בצה"ל. המתכונת לקוחה ממודל "המדורה" של רעות לוחמים, ובמסגרתה התנהלה שיחה פתוחה, בה דנו המפקדים בפעילות צה"ל בתקופה ובאתגרים העומדים בפניו.
במפגש נכחו מפקדי חטיבות הלוחמות - חטיבות החי״ר ביניהן חטיבת גולני, צנחנים, גבעתי וכפיר. חטיבות השיריון ביניהן חטיבה 188, 401 ו7. חטיבות האש ביניהן חטיבה 282 וחטיבה 215 וכן חטיבת הקומנדו. חטיבת האש 215 אירחה את המפגש, במחנה שורק.
מדובר באירוע שנערך כחלק מסדרת המפגשים שמקיים הרמטכ"ל עם מפקדים ומפקדות ברחבי צה"ל, במטרה לייצר שיח פתוח, פורה ומעשיר בין הדרגים השונים. במהלך המפגשים, המפקדים דנים בסוגיות שונות העולות ממגוון רחב תחומים, כמו: בניין והפעלת הכוח, התרבות הארגונית בצה"ל וענייני צבא-חברה.
"אנו מסיימים תקופה עצימה – "חודש מלחמה", הרמדאן ומבצע "שובר גלים", פתח הרמטכ"ל את השיחה, במהלכה עלו כמה מהמאמצים המרכזיים בהם עוסקים בצה"ל בימים אלה, בהם: בניין הכוח, הסדרת מודלי השירות, אפקטיביות ומיצוי כוח האדם בצבא.
הרמטכ״ל התייחס בפתח דבריו גם להון האנושי וחשיבות ההשקעה בו. ״מדובר במשאב היקר מכל בצה״ל שמהווה את סוד כוחו- עשינו ונמשיך לפעול למענם האנשים שלנו ולפתח אותם״. לשם כך הרמטכ״ל הסביר כי מתבצעת כעת עבודת מטה על סדרה רחבה של מודלי שירות ותנאים הולמים, הן לקצינים והן לנגדים.
במפגש עלתה סוגיית ״התמרון האחר״, זאת מתוך הבנה כי במלחמה כוללת, רב-זירתית ורחבה, לתמרון יהיה מקום מרכזי. ״לתמרון יש תפקיד מכריע תרתי משמע!״, הדגיש הרמטכ״ל כוכבי בפני הפורום, ״רלוונטיות התמרון תלויה ביכולתו של הצבא להשתנות ולהתאים את עצמו למלחמה העתידית״. לצד זאת, הוסיף כי ״תמרון צריך להתממש באופן מדויק ולמול צורך מבצעי. הוא לא יופעל בכל תרחיש ולא כמפגן כוח. התמרון כיום הוא חזק מאי פעם, הוא יהיה מורכב ממודיעין משופר, אלפי מטרות, חימושים בהיקף גבוה, בעלי תפקידים והפעלת אש, תאי תקיפה, אמצעים משופרים בדרג הגדוד והפלוגה, פלטפורמות משופרות כמו מרכבה סימן 4, נמר ונמרה ורמת תיאום ושילוב גבוה מאי פעם עם חיל האוויר״.
גם סוגיית הכשירות המבצעית, איתה המח״טים מתמודדים באופן יום יומי, עלתה בפורום. ״בכשירות המבצעית ובאימוני הלוחמים מושקעת מחשבה רבה. אנחנו לא נתפשר ונציב רף כשירות גבוה ליחידות מדרג הגדוד״, ציין הרמטכ״ל. כשירות זו מתבססת, בין היתר על תפיסת 17:17, תפיסה המאפשרת "לבנת" אימון ארוכה, מעמיקה ומקצועית יותר לכוחות המתאמנים. ״רק כך נוכל להבטיח לוחמים מנוסים ומקצועיים שיעמדו במשימתם - הגנה על מדינת ישראל ותושביה״.
בהמשך, דנו גם בנושא שילוב נשים בתפקידי לחימה נוספים, ובהמלצות שהוגשו אתמול לבג"ץ לאחר דיוני הצוות המקצועי שהוקם. "הצוות עבד במשך שנה וחצי לפי מחקרים פיזיולוגיים", ציין הרמטכ"ל בפני המפקדים. "אנחנו צבא מקצועי, במובן של אנשי המקצוע. לכן, הדרישות המקצועיות הן העיקרון העליון ואין שום פשרה בדרישות שהומלצו", הדגיש רא"ל כוכבי, "88% מהמקצועות בצה"ל פתוחים כיום לנשים. זה תהליך הדרגתי, וחשוב שהוא יהיה כזה".
מפקדי החטיבות העלו במפגש את מחשבותיהם ותחושותיהם באשר לנושאים שעל הפרק ובמפגש שיתפו בדילמות הפיקודיות ובכשירות המבצעית של יחידותיהן.
בהקשרי הערכות "שובר גלים" אמר הרמטכ"ל למפקדי החטיבות: "בסופו של דבר, המשימה הכי חשובה שלנו, ושל כל אחד ואחת מהמפקדים והחיילים שלנו, היא החזרת תחושת הביטחון לאזרחי ישראל", סיכם הרמטכ"ל את המפגש, "ללא קשר לזהותם, לאמונה שלהם או ליישוב בו הם גרים - על כתפי הלוחמים והלוחמות שלנו מונחת משימת ההגנה הזו".