מטרה:

  1. מטרת הוראה זו היא לפרט את כללי זכאות אע"צים לימי חופשה שנתית.

הגדרות

  1. "ימי עבודה בפועל" - ימים שבהם הועסק העובד בפועל ואינם כוללים ימי היעדרות, גם אם ההיעדרות ברשות, כגון: שירות מילואים, ימי מחלה, חופשת לידה וכדומה.

מכסת ימי חופשה שנתית

  1. מכסת ימי החופשה השנתית תיקבע על-פי דירוג העובד ושנות הוותק שלו בצה"ל, כמפורט להלן (המספרים בטבלה הם עבור עובד המועסק במשרה מלאה):

תנאי

מספר ימי חופשה לעובדים שישה ימים בשבוע

מספר ימי חופשה לעובדים חמישה ימים בשבוע

עונה על אחד מהתנאים הבאים:

מדורג באחד מהדירוגים הבאים: אקדמאים (פסיכולוגים, מח"ר, מהנדסים, עיתונאים, עיתונאי גל"צ, עו"ס, משפטנים, פארא – רפואי, רופאים או עובדי מחקר), טכנאים (הנדסאים וטכנאים), חוזים אישיים או אחיד (מנהלי, מעתדים, מחסנאי, מקצועי-טכני)

מדורג בדירוג אחר (אומנים, רב אומן, מקצועי, מנ"ע ובוחנים), אך בעל וותק מעל 5 שנים.

גילו 50 ומעלה(ואינו מדורג בדירוג עובדי הוראה).

27

24

מדורג בדירוג עובדי הוראה

93

82

יתר העובדים (אומנים, רב אומן, מקצועי, מנ"ע ובוחנים בעלי ותק של מתחת ל-5 שנים)

20

18

 

  1. מכסת ימי החופשה השנתית תיקבע בהתאם לשנה קלנדרית, ותינתן מראש בתחילת השנה (אם עובד ייקלט/יפרוש במהלך השנה תהיה התחשבנות ע"פ מועד הקליטה/פרישה).
  2. ימי מנוחה שבועית, ימי חג המוגדרים כמועדים שאין עובדים בהם בחוק, שירות מילואים, ימי חופשת לידה, ימי מחלה, ימי אבל במשפחה שאין עובדים בהם, ימי שביתה או השבתה וימי הודעה מוקדמת לפיטורים, לא ייזקפו על חשבון החופשה השנתית של העובד.
  3. הזכאות השוטפת לימי חופשה תצוין על גבי תלושי השכר של העובדים מידי חודש.

התחשבנות ניצול ימי חופשה

  1. עובד שעבד שישה ימים בשבוע פחות ממאתיים ימי עבודה בפועל במשך שנת העבודה, או לעובד המועסק חמישה ימי עבודה בשבוע שעבד פחות מ- 178 ימי עבודה בפועל במשך שנת העבודה - יחושבו ימי החופשה בהתאם לימים שעבדו בפועל.
  2. למרות האמור לעיל, עובד בשנת עבודתו האחרונה זכאי לכל ימי החופשה כדלקמן:
    • עובד אשר מועסק 6 ימים בשבוע זכאי לכל ימי החופשה בתנאי שעבד 240 יום.
    • עובד המועסק 5 ימים בשבוע זכאי לכל ימי החופשה בתנאי שעבד 213 יום.

קביעת חופשה

  1. מועד החופשה של עובד ייקבע במשותף על ידי מפקד היחידה וועד העובדים, בהתחשב בסדרי העבודה וצרכי העובד.
  2. תאריך תחילתה של חופשה מטעם המעסיק העולה על 7ימים רצופים, ייקבע ויימסר לעובד על ידי יחידתו לפחות 14 ימים מראש. העובד זכאי לפחות לחופשה אחת בשנה בת לפחות 7 ימים.

צבירת ימי חופשה

  1. עובד (למעט עובד הוראה) המועסק 6 ימים בשבוע, רשאי, בהסכמת מפקד היחידה, לצבור חופשה שנתית של 66 ימים לכל היותר, ללא התחשבות בשנות הצבירה, ובתנאי שבכל שנה יצא לפחות לחופשה של 6 ימים.
  2. עובד המועסק 5 ימים בשבוע רשאי, בהסכמת מפקד היחידה, לצבור 59 ימים לכל היותר, ללא התחשבות בשנות הצבירה, בתנאי שניצל בכל שנה 5 ימי חופשה.
  3. יודגש, כי הימים המצוינים בסעיפים 11-12 ניתנים לפדיון רק במועד סיום ההעסקה.
  4. עובד הוראה אינו יכול לצבור ימי חופשה לאורך השנים. כל ימי החופשה השנתית שלא נוצלו על ידו, ייפדו בסוף כל שנת לימודים.

ימי גשר

  1. מפקד היחידה, בהסכמת ועד העובדים, רשאי לקבוע "ימי גשר" על חשבון ימי החופשה השנתית של העובדים. סמכות זו איננה גורעת מסמכות מרכז תע"ץ להכריז על ימי גשר כלל צה"ליים, לאחר שסוכמו עם ארגון עובדי צה"ל.
  2. החיוב בימי החופשה על חשבון יום גשר, יהיה על בסיס מספר שעות העבודה שהעובד חייב לעבוד ביום הגשר.

חופשות לעובדים הלומדים לימודים אקדמאיים תוך כדי עבודה

  1. עובד צה"ל אשר אושר ללימודים אקדמאיים על חשבון שעות הפעילות יחויב, לכל היותר ובהתאם למספר שעות הלימוד, בעד חמישה ימים מימי החופשה השנתית להם זכאי העובד באותה שנה. ניכוי הימים יתבצע אוטומטית על ידי מופ"ת, עם הזנת אישור הלימודים על ידי מרכז תע"ץ.

תשלום עבור ימי חופשה

  1. בעד ימי החופשה שלוקח העובד ישולם לו שכר של יום עבודה רגיל. שכרו הרגיל של עובד חודשי לעניין זה, הוא השכר שהיה מקבל בעד אותו פרק זמן אלמלא יצא לחופשה, ולגבי עובד יומי, שכר העבודה היומי הממוצע כפול ימי החופשה.

רמ"ד אחראי לעדכונים ושינויים: רמ"ד שכר