איך נולד 'איתן'? הצצה לרק"ם היחיד על 8 גלגלים
הוא יכול לשאת עד 12 לוחמים, רק בן שנה וכבר הספיק להשתתף בעשרות מבצעים, יציב בצורה יוצאת דופן, ובולט בנוף כלי הרק"ם - עם 8 גלגלים. ניחשתם נכון, זהו האיתן. אז איך מייצרים הנגמ"ש הראשון מסוגו בעולם? יצאנו למסע שכולו כחול-לבן
לעולם הרק"ם המשוריין בצה"ל נכנס בשנת 2023 שחקן חיזוק מהותי. כזה שפרץ לשדה הקרב עם חזות משונה ובולטת שלא יכולה לחמוק מעיניכם. אחרי ששבר את 'מוסכמת הזחל' על שמונה גלגלים, הוביל משימות פינוי בתמרון והשתתף במבצע 'יד הזהב' לחילוץ חטופים, ה'איתן' ממשיך לעומק הלחימה - וכולו כחול-לבן.
"מדובר בכלי פורץ דרך, הראשון מסוגו בעולם. הגלגלים מאפשרים ניידות ויכולות תמרון גבוהות, הוא המתקדם מסוגו מבחינת טכנולוגיה ומיגון, וכל חלק ובורג שלו - מיוצר בישראל", מכריז רס"ן מ', מפקד בית המלאכה, בו בונים את האיתן, לאחר שפותח במנהלת תוכנית המרכבה והרק"ם במשרד הביטחון (מנת"ק). "זה מרגש להבין שהשינוי הזה מגיע מכאן, מהעובדים שמגיעים לפה יום יום לטובת המשימה".
את הדרך לשדה הקרב, מתחיל האיתן במש"א 7000, בו בין היתר, נבנה האיתן. משלב הפלדה הגולמית ועד למכונת הלחימה המשומנת - הכול קורה במקום הזה.
לרקע קולות הניסור בכניסה, פותח רס"ן מ' את הביקור: "הרעשים בפנים מרמזים על התהליך הראשוני שמבצעים כאן. מתוך פלטת פלדה שלמה, מכונת החיתוך שלנו קורצת חלקים במידה מדויקת, שבקרוב, ירכיבו את דפנות הכלי".
ככל שאנחנו מתקדמים בין המפעלים השונים בתוך בית המלאכה, אנו רואים כיצד הדפנות מתהוות לכדי תובה: גוף הכלי. התהליך קורה בעזרת מכשירים מתקדמים, מכונות עוצמתיות, חלקן אוטונומיות - מהמרשימות בתעשייה הישראלית. בראשונה, נתקלנו כבר בשלב השני הפס הייצור.
על גבי מכשיר משונה, נתלה מעלינו גוף מתכתי מרשים. "זה נקרא מתקן ריתוך", מצביע רס"ן מ' על השלדה התלויה באוויר, "על גביו נתפסים חלקי הדפנות הגולמיים, ואנו מרתכים אותם לכדי תובה".
כבר בשלב הזה, כפי שמציין רס"ן מ', ניתן להבחין בייחודיות של הפלא הנבנה לנגד עינינו: "הפלטפורמה שלו שונה משל טנק למשל, מבחינת העובי והגובה".
"האיתן עבר המון גלגולים", הוא מפרט, "מהנפקת הכלי הראשון ב-2016 ועד למבצוע הסופי ב-2023, ערכנו המון התאמות ושדרוגים, אף אחת מהגרסאות אינה דומה לאחרת - וכל אחת טובה מקודמתה. חשוב לתת לו להשתנות, ולעשות 'עדכון גרסה' על פי הצורך המבצעי".
לאחר שהתקבלה התצורה המחוספסת של השלדה, אנו עוברים לשלב כירורגי ומדויק. "לפני שיורכב סופית, אנחנו עוברים על כל חיבור וריתוך, ממש עד לרמת מספר הסיבובים של הברגים. הכרחי לוודא שכל החלקים מתאימים בדיוק לתוכנית", הוא חוזר ומדגיש.
במקביל, במפעל אחר וסמוך, מתבצעת התאמה למערכות הדיגיטל של הצגים והמחשבים הפנימיים, "גם הם פותחו עבור האיתן בתוך צה"ל, ומהוות חלק מהותי מהביצועים המתקדמים שלו".
מכאן, התובה תעבור לצביעה וגימורים, ולאחר מכן התהליך יקבל אופי שונה: מבנייה להרכבה. ואם עד כה יוצרו כל היסודות בצה"ל, כעת, נכנסת לתמונה התעשייה הישראלית. מה שהופך אותו מפרויקט שפותח ע"י מיטב המוחות הישראליים - למאמץ לאומי של ממש.
"הכיסאות, המיגונים ומערכות הדלק מגיעות אלינו מוכנות להרכבה מהתעשייה הישראלית בכל רחבי הארץ", מספר רס"ן מ', "יחד עם סדר פעולות מדויק עבור כל שלב ושלב, אנו מתאימים כל חלק לתובה".
וכאן נכנס שלב נוסף וייחודי, זה שמבדיל את האיתן משאר כלי הרק"ם בעלי ה'זחלים' - התקנת הגלגלים. "בנוסף להם, אנחנו מרכיבים מערכות שיסייעו ללוחמים לנהוג בבטיחות", הוא מתאר, "הראשונה מאפשרת שינוי בלחץ האוויר, ומתאימה את האיתן לתוואי שטח משתנים. השנייה - ניפוח אוטומטי בלחיצת כפתור, של גלגל רזרבי במידה ויש פנצ'ר במהלך משימה".
את טבילת האש המבצעית עשה האיתן במלחמה הנוכחית, ומאז הפך לשם דבר 'כחול-לבן'. ואולי מה שהופך אותו להכי ישראלי הוא הכוח שהוא מביא לשדה הקרב, החדשנות ושבירת המוסכמות, או שמדובר דווקא במאמץ הייצור הלאומי המשותף. מה שבטוח, זה שהוא איתנו - אין לו ארץ אחרת.