מערכת את"צ

כיבוש רצועת עזה הוטל על חטיבת חי"ר במילואים 11, אשר תוגברה בכוחות שריון וצנחנים. זמן קצר לאחר שכוחות חטיבה 7 הבקיעו לשטח הרצועה בגזרת חאן יונס ונעו לכיוון רפיח בדרום הרצועה, פתחו כוחות חטיבה 11 בחדירה לרצועה במספר נקודות לאורך הקו.

עיקר הכוח חדר דרך חאן יונס ופתח בתנועה צפונה לכיוון העיר עזה. לחימה קשה במיוחד היו בפאתיה הדרומיים והמזרחיים של העיר באזור שכונת דרג' וגבעת עלי מונטר. בניגוד לצפוי, הייתה התנגדות האויב, שהורכב מיחידות מצריות ופלסטיניות, קשה למדי, ובתום יממה של לחימה, טרם הושלמה כיבושה של רצועת עזה.

לאור זאת, הורה אלוף פיקוד הדרום, אלוף שייקה גביש, לחטיבת הצנחנים 35 בפיקוד אל"ם רפאל איתן, לסייע לכוחות חטיבה 11 בכיבוש הרצועה. בשלב הראשון פעלה חטיבה 35 לכיבוש העיר חאן יונס, אך בשל עוצמת ההתנגדות הוחלט נוע צפונה לעבר העיר עזה.

בזמן שהצנחנים נעו לכיוון עזה, נפתחה על העיר הפגזה ארטילרית שנמשכה כחמש שעות, כדי לרכך את יעדי האויב במקום. בתום ההרעשה, פרצו כוחות מחטיבות 35 ו-11 לתוך העיר. בתוך שעתיים של לחימה נכבשה תחנת המשטרה של העיר אשר סימנה את כיבושה של העיר עזה.

משהושלם כיבוש העיר עזה, נעה חטיבת הצנחנים דרומה כדי להשלים את כיבושה של חאן יונס. לאור ההתנגדות של האויב במקום, הוחלט להמשיך את המתקפה באור יום. ב-7 ביוני, בשעה 6:00 בבוקר, פתח צה"ל בהרעשה ארטילרית על העיר. לאחר הריכוך הארטילרי חדרו כוחות הצנחנים בליווי טנקים לתוך העיר, ועד השעה 13:00 בצהריים הושלם הכיבוש שלה.

זמן קצר אחר כך, סיימו כוחות אחרים את הכיבוש של צפון הרצועה - ובכך הושלם כיבושה. בתום הקרבות הופעל ממשל צבאי על רצועת עזה.