עצות לבנייה ובדיקת העירוב
נד. לצורך בניית העירוב עדיף להסתמך על תשתיות יציבות וקיימות, כגדר ההיקפית ושאר הקירות הבנויים בגבולות השטח, כמו גם על קווי החשמל והטלפון (שישמשו לצורת הפתח באמצעות העברת חוטים מעל עמודיהם, או הצמדת חביות לתחתיהם), נוסף לכך ניתן להסתמך על תעלות לחימה או סוללות עפר המקיפות את המתחם ('תל המתלקט').
להשלמת העירוב יש להקים צורות הפתח זקופות ויציבות, כאשר המרחק המקובל בין העמודים הוא כ-40 מטר. יש להשתמש בחוטים חזקים כמיתר, חוט ברזל, או 'חוט 10', על חוט העשוי סיבי ניילון (חוט 'בלאי') ניתן להסתמך רק באופן זמני. במקום מעבר רק"מ וכד' יהיה גובה צורת הפתח לפחות 6 מטר.
נה. ראוי שיהיה ביד בודק העירוב חבל באורך 4.8 מטר וחבל באורך 80 ס"מ, בכדי שיוכל לבחון בקלות את גודל הפרצות. כמו כן ראוי לתלות סרט סימון על חוט העירוב בקטעים המועדים לקריעה, בכדי שיהיה ניתן להבחין בו ובשלמותו ממרחק.
נו. לצורך ייעול הבדיקה התקופתית של העירוב, ראוי למפות את העירוב תוך ציון המקומות המועדים לתקלה, כגון שערי הבסיס, קטע גדר המט לנפול, או נקודת סחף של מי גשמים. כמו כן יש לתת את הדעת למקום שבמקביל לגדר הרשת ישנה תלתלית, ובשל כך נמנעים גורמי הביטחון מתיקון הגדר, בהקשר לזה יש לציין ששכיח גם למצוא נקודות כשל בסמוך לעמדות שמירה, ובמקומות מעבר רק"מ.