והרי התחזית - התקיפה יכולה לצאת לפועל, עכשיו
בימים האחרונים היינו עדים פעם נוספת לעוצמת איתני הטבע. אומנם מפגעים סביבתיים הם לא האויב הטבעי של צה"ל, אך קריטי לדעת להתמודד גם איתם - ולהיערך מראש. באגף החיזוי המבצעי של חיל האוויר אחראים ממש על זה. כך זה נראה מעיני קצינת חיזוי שיודעת איך שבר ענן או אובך יכולים להשפיע על שעת השין
לפני שכל כלי טיס עולה לאוויר, מבצעים בטייסת שרשרת פעולות הכנה ובקרה קבועות. בין אם זה תדלוק, בדיקה טכנית של המערכות, בדיקת המסלול, ויצירת קשר עם מגדל הפיקוח - לקבלת אישור המראה.
בלעדי אלה ואחרות - אין אור ירוק להמראה. אבל בו בעת, נכנס לתמונה שחקן משמעותי שאולי לא הכרתם - אגף החיזוי המבצעי. ולמשרתים בו, כמו סגן נ', אחריות גדולה בידיים לאורך הפעילות כולה.
בשעת פגישתנו, בדיוק עמלו המטאורולוגים על תחזית מזג האוויר לקראת יום העצמאות, והיא נראתה מדאיגה. "זיהינו מערכת ענני אבק שצפויה להגיע לאזורנו סביב המועד הזה", מספרת סגן נ', "אנחנו חוזים עננים נמוכים, אובך ושרב כבד". אותם תנאים סביבתיים היוו קרקע פוריה לשריפות הענק שהתפשטו באזור הרי ירושלים.
כל משמרת שלה ושל עמיתיה וחייליה אורכת כ-24 שעות, במהלכן הם עוקבים באדיקות אחרי מזג האוויר המשתנה, יום וליל, חורף וקיץ, ומשמשים כתובת ומאגר מידע לכלל הצבא.
"יחידות שונות נעזרות בממצאים שלנו בטרם יציאה למבצעים, וזו הסיבה שאנחנו מוכרחים להיות מדויקים", מסבירה לי הקצינה, בזמן שהיא מדגימה שינויים ברורים הצפויים במזג האוויר במהלך היממה הקרובה. "תראה, פה למשל בין חצות ל-2 בלילה", היא מצביעה על מסך המחשב, "ניתן לראות את גובה העננים ובאיזה אחוז הם מכסים את השמיים במקום מסוים".
אגף החיזוי המבצעי, משתמש במערכות שמספקות מידע מפורט ומכילות 'מבול' של נתונים - ומנתח אותן שלב אחר שלב. "יחידת הפיתוח שלנו מתכללת את כל המפות ומשלבת אותן למפה סינופטית, שמציגה את תוואי השטח ע"פ שני קריטריונים או יותר, ומציגה ניתוחי טמפרטורה, גובה ועוצמת רוחות, כיסוי עננים, אובך, ערפל ועוד".
ואכן, על הצג, מופיעים משתנים, צבעים וקווים. כולם, כפי שמבהירה הקצינה, משפיעים אחד על השני ויוצרים יחד את תמונת המצב המטאורולוגית - נכון לעכשיו ועד 72 שעות קדימה: "לפיה, אני בונה מערכת נתונים בהתאם לפעילות ויכולה לעדכן את הגורם המבצעי למשל ש'ב-2 בלילה תהיה עננות מאסיבית באזור הפעילות המתוכנן', ואיך זה עלול להשפיע על הפעולה". זה אולי נשמע לרובנו זניח, אבל ליודעי דבר זהו פרט שיכול להיות קריטי.
כחלק מהכשרתם, שנמשכת כשנה, לומדים החזאים והחזאיות הצבאיים לומדים על שימוש בלוויני מטאורולוגיה, על תהליך היווצרות העננים ועל מודלים לחיזוי מודרני. נוסף על כך, הם עוברים אימונים מעשיים בזיהוי וסיווג עננים וניתוח מפות סינופטיות וחיזוי מזג אוויר. "כך ההגבלות וההמלצות שאנחנו מספקים יכולות להיות מדויקות בצורה מקסימלית", קובעת הקצינה.
בסוף הכשרתם היסודית, הם מצטרפים לכלל חיילי הזרוע, ולוקחים חלק משמעותי בפעילות השוטפת - בשגרה ובחירום. "לפני כל פעולה יש תדריך, שם מציגים בפנינו את המשימה, ואז אנחנו חוקרים את השטח ומגישים לאנשי הצוות את הניתוח שלנו, לצד אזהרות במידה ואנחנו רואים שיש צורך", מפשטת סגן נ' את פרקטיקת העבודה.
"מבצעים שלמים יכולים לקום וליפול בהתאם לחוו"ד שלנו, אם כי יש לומר, אנחנו עדיין גוף ממליץ - ומפקד המבצע מחליט אם לקבל את ההתרעה שלנו".
התהליך, כפי שהיא מחדדת, הוא מותאם משימה, וכל פרט בה משמעותי עבור הניתוח שנעשה. "את הטייסים שתוקפים בעזה לא מעניין מה מזג האוויר באיו"ש, כי הם לא עוברים שם. אך מנגד, אם יוצאת משימת חילוץ ברצועה, כדאי שהצוות המחלץ יכיר את מזג האוויר גם שם, וידע להימנע מלחצות".
תמונת המצב שמספקים כאן היא קריטית כמובן גם בחילוצים תחת אש: "כאן, אני אתן לצוות המסוק דיווח מקיף על הבסיס ממנו הוא ממריא, האזור בו הוא נוחת ובית החולים אליו הוא מפנה את הפצוע. יצא לי לקחת חלק בהרבה חילוצים - ובניתי את מסלול הטיסה היעיל והבטוח ביותר מבחינת מז"א", היא אומרת בזמן שהיא מסמנת אותו על מסך המחשב עם האצבע.
"יש משהו בחיזוי שמזכיר רפואה. אתה מוצא סימפטומים ומגלה באמצעותם את התופעה", מקבילה קצינת החיזוי, "אם תהיה פה רוח חזקה - זה עלול לגרום לכך שכלי הטיס יבצע תנועה לא רצונית ומסוכנת באוויר". ובאמת, המשימה שהם ממלאים יכול לא פעם למנוע אסון.
כך למשל, בשנה האחרונה, הטופוגרפיה שבה מתעסקים אנשי האגף התרחבה, ובדצמבר הם העמיקו בשטח הררי נוסף - כתר החרמון. "זה הר די גבוה בסופו של דבר, ומזג האוויר בו לא יציב. רוב תאונות המסוקים בעולם מתרחשות על קרקע הררית תחת תנאים אוויריים אינטנסיביים". האתגר החדש הוסיף לאחריותם הרבה של החזאים.
וגם כעת, לקראת בואה של העונה הלוהטת, פרקטיקת העבודה אולי נשארת זהה, אך מזג האוויר משתנה, והחזאים נערכים לכך. "אנחנו נוטים לחשוב שבגלל שמזג האוויר בקיץ הוא יחסית סדיר, אז העבודה פחות מאתגרת", היא מסבירה, "אבל יש בתקופה הזאת הרבה ערפל בלילות, והעננים נמוכים. כל זה משפיע על תנאי הטיסה, וצריך לשים אליהם לב".
"הדיוק של התחזית שלנו יכול לרדת לרזולוציות מדהימות", משתפת סגן נ' על הרגעים בהם הפעילות הופכת למציאות, "וכשזו עוזרת ללוחמים וללוחמות שלנו בשטח, אני מתמלאת גאווה. זה מרגיש מדהים - משמעות ענקית".