מפקדי בהל"ץ, שבטה וביסלמ"ח נפרדים מהבסיסים
הם עומדים מאחורי הכשרת אלפי חיילים וחיילות ואימנו את הכוחות לרגע האמת. אחרי כשנתיים, מפקדי בסיס ההכשרה "שבטה", ביה"ס להנדסה צבאית וביה"ס למקצועות החי"ר מסיימים את תפקידיהם ואנחנו מביאים לכם את מילות הפרידה מהמקומות שהיוו עבורם בית שני
לאחרונה, כמה מבסיסי ההכשרות המרכזיים של צה"ל חוו פרידות משמעותיות במיוחד. לאחר כשנתיים, מפקדי הבסיסים שבטה, בהל"ץ (ביה"ס להנדסה צבאית) וביסלמ"ח (ביה"ס למקצועות החי"ר) סיימו את תפקידיהם, ובמהלך טקסי החילופים, התייחסו המפקדים לעשייה הרבה בתקופה זו, ההישגים וגם על האנשים שהכירו בדרך. אנחנו מביאים לכם את מילות הפרידה:
מפקד ביסלמ"ח היוצא, אל"ם עמית ימין
"בדיוק היום לפני שנתיים, נכנסתי בשערי 'מחנה צור', והחל מסע הפיקוד שלי על חטיבת ביסלמ"ח. ברגעים אלה מגיעה לסיומה הדרך המעשית, אך המקום הזה הפך לחלק ממני והוא בוודאי יישאר חקוק בתוכי".
אל"ם ימין ציין כי הפיקוד על ביסלמ"ח מהווה פסגה בין תפקידיו הצבאיים עד כה, וזאת משום שהתפקיד מאפשר שילוב נדיר בין עיסוק עמוק בהכשרת מפקדים צעירים, הקניית ידע ומיומנות מקצועית לכלל לוחמי הרגלים וקידום מוכנות היחידה למלחמה.
בית הספר למקצועות החי"ר הוא בעצם זרוע הביצוע המרכזית של חיל הרגלים, ויש לו תפקיד מוביל בבניין הכוח של החיל והתאמתו למאפייני שדה הקרב המתפתח. "מבחינתי, אני חותם רצף תפקידי פיקוד משמעותיים ב-13 השנים האחרונות, מפרוץ מלחמת לבנון השנייה ועד היום", הוא מוסיף. "בהזדמנות זו, ארצה להודות לכם, בני משפחתי האהובים, רעות והילדים, על שאנו צועדים יחד במסע הזה תוך התמודדות עם אתגריו השונים. חטיבת ביסלמ"ח, אני עוזב וכבר מתגעגע - תמיד תישארו בלבי".
מפקד "שבטה" היוצא, אל"ם עומר שרון
אל"ם שרון מתקשה להיפרד מבסיס ההכשרה של חיל התותחנים. "מילות הסיכום והפרידה אינן קלות. לפני שנתיים ושבעה חודשים, נכנסתי להיות מפקד האגד (ביה"ס לתותחנים וסיוע אש ביבשה), תפקיד שהיווה עבורי סגירת מעגל משמעותית".
מפקד הבסיס היוצא העביר קרוב לעשור משירותו הצבאי במקום זה, וכאן גדל גם בדרגה - מחייל, מ"מ, מ"פ טירונים, מסו"ל (מפקד סוללה) בהשלמה החילית, מג"ד הפיקוד וכעת מפקד האגד. לדבריו, במהלך השנתיים האחרונות, חזר האגד למקורות. להתמקדות באיכות ההכשרה, לערכים, למנהיגות ולרלוונטיות מול הדרישות המבצעיות של ימינו.
“לצבא שלנו יש שליחות לא רק בימי מלחמה - אלא גם ואולי בייחוד בימי שלום. צה"ל צריך לעצב את דמותו של הנוער ושל העם", כך ציטט את דבריו של דוד בן גוריון. "לכן, הרשו לי לסטות מהפרוטוקול, ולא לדבר עוד על תפיסות ההדרכה שנכתבו, האימונים והביקורות המוצלחות. אלא, להפנות את דבריי לנבחרת הכוכבים שנמצאת מולי היום, המממשת את חזונו של בן גוריון הלכה למעשה, ולוקחת על עצמה את הזכות והחובה ללמד את המקצוע, להטמיע נורמות וערכים ולהכין את פקודיה למלחמה", סיכם אל"ם שרון.
מפקד בהל"ץ, אל"ם עידו מזרחי
אל"ם מזרחי תיאר את בהל"ץ כבסיס שהיווה עבורו "בית וספר". "בית הוא המקום והאנשים. יש כאן את האנשים הכי טובים שייחלתי לקבל. והמקום? אני אוהב את הנוף המדברי, את הניגודיות שבין החום המאתגר והקור המקפיא".
"ספר", הוא ממשיך, "משום שכאן כתובה יותר ממחצית חיי. במקום זה שירת אבי, משה מזרחי, כמפקד מחלקה מחזור אוגוסט 1968. לכאן התגייסתי והייתי טירון, המשכתי להיות חניך בקורס מ"כים ובקורס קצינים, מד"כ (מדריך כיתה) ומפקד פלוגת "חץ", רע"ן קצינים ומפקדים ולבסוף גם מפקד הבה"ד. כאן שירת גם אחי וזה המקום בו פגשתי את אשתי".
"ניתנה לי הזכות לפקד על טובי הבנים והבנות של עם ישראל", הוסיף אל"ם מזרחי. "קצינים ונגדים, קצינות ומדריכות, מפקדים ולוחמים מהשורה הראשונה המהווים את תפארת הדור ומוכיחים בכל פעם מחדש שיש על מי לסמוך".
"בחזון בהל"ץ כתוב: "בית ספר מצטיין ביבשה, מכשיר ומפתח אנשי חיל כסופים, עם ברק בעיניים, ראשונים ומוכנים לכל אתגר". אל"ם מזרחי מעיד כי מפקדי בית הספר הפכו יחד כל אבן אפשרית כדי לטפל, לשפר ולקדם היכן שנדרש, בעשר אצבעות. "הבאנו את סגל ההכשרה המוכשר והאיכותי ביותר, הגברנו את המוטיבציה לשירות קרבי כלוחמי חוד בחיל ההנדסה ובעיקר הרגשנו כאן בבית", הוא מסביר. "פעלנו לקידום האיכות בהכשרה, עסקנו ברוח ובמורשת החילית, חיזקנו את מבנה הארגון ועשינו יחד מהפכה בתשתיות האימונים ובסביבת הלמידה".
"בעיניי", מסכם אל"ם מזרחי, "בהל"ץ הוא אי של מצוינות בתוך מדבר עצום. מקום של אנשים המאמינים בצדקת הדרך, בטוחים בעצמם ובעיקר מונעים מתחושת השליחות החזקה שלהם. במקום הזה ביליתי ברוב חיי הבוגרים ואנצור אותו לנצח".