כך נראו 24 שעות של הקאתון בקורס תכנות
באגף התקשוב וההגנה בסייבר נמצא בית בית הספר למקצועות המחשב וההגנה בסייבר (בסמ״ח).
בבסמ״ח מועברים מגוון קורסים יוקרתיים החל מתכנות, Devops, מגן סייבר, אנליסט מידע ועוד.
קורסים השונים מתעדכנים כל הזמן בהתאם לטכנולוגיות המתעדכנות ולצרכי היחידות בצה״ל.
השבוע התקיים האקתון של קורס תכנות, החניכים חולקו ל8 צוותים כך שכל צוות עבד על פרוייקט שונה לפי בחירתו.
במהלך 24 שעות ללא הפסקה ישבו ועמלו החניכים כדי לייצר את התוצר הטוב ביותר.
קורס התוכניתנים נחשב כאחד הקורסים היוקרתיים ביותר בתחום התוכנה בצה״ל ומכשיר את חניכיו לפיתוח מערכות תוכנה.
הקורס נמשך כ-25 שבועות שבמהלכם מקבלים החניכים את הכלים הנחוצים לעבוד בפיתוח התוכנה. בקורס לומדים תכנות בשפות המתקדמות ביותר במערכות ההפעלה השונות והמגוונות ובסופו משובצים באחד מגופי פיתוח התוכנה של צה״ל. התוכניתנים לוקחים חלק חשוב בפיתוח מערכות מבצעיות ומערכות תומכ״ליות.
בין הפרוייקטים הבולטים שהיו:
מערכת שליטה במוזיקה דרך תווי פנים:
הפרויקט מאפשר למשתמש להפעיל מצלמה ולשלוט במוזיקה (אפקטים, קצב, וליום) ע"פ תווי הפנים ומצב הרוח שהמערכת מזהה בפנים של המשתמש. המערכת מזהה מצבי רוח שונים – עצב, שמחה, כעס, ומשנה את המוזיקה בהתאם. כשהמשתמש משדר פנים "עצובות" המוזיקה מאטה והבאסים יורדים, כשהמשתמש מקרין שמחה המוזיקה מתחזקת ומתגברת ומפיצה אווירה שמחה יותר. למעשה המערכת היא כמו כלי נגינה שמופעל מתווי פנים משתנים.
מערכת מיפוי חיילים וחניכים בבסיס ע"פ קריאת חוגרים:
הפרויקט מאפשר לחיילים / חניכים להשתמש בחוגרים שלהם ובקוראי NFC כדי למפות איפה הם נמצאים בבסיס בכל רגע נתון – בכדי להבין כמה חניכים נמצאים מחוץ לכיתה, האם יש עומס במקומות המוניים בבסיס (כמו שקם או חדר אוכל), וכדי ללמוד על החיילים יותר – באילו שעות הם יוצאים, מה הן שעות העומס וכו.
זיהוי שירים ע"פ זמזום:
קבוצת חניכות פיתחו מערכת שעל פי זמזום של שירים באנגלית מחפשת עבור המשתמש את השיר אותו הוא מזמזם. מקליטים כמה מילים במנגינה שזוכרים, האפליקציה מאזינה ומחפשת תוך כדי את השיר המתאים ביותר שכנראה אותו מחפש המשתמש. הצעות להמשך היו להציע למשתמש שירים בסנגנון / של אותו הזמר, וגם הפעלת הפונקציונליות הזו על שירים בעברית – דבר שלא קיים בשוק כרגע גם בפיתוחים החדשים ביותר.
רשת חברתית לעזרה בקורס תכנות:
החניכים כתבו מערכת לשיתוף בעיות ושאילת שאלות בין חניכים בקורס תכנות לגבי התכנים והמסמכים מהם הם לומדים. המערכת מאפשרת לכתוב פוסטים ולהגיב לאחרים, לצפות בפוסטים והצעות ממחזורי קורסים קודמים ולשתף ולשמר מידע בקלות.
לסיכום, דבריה של מפקדת קורס תכנות, סרן שיר זגורי: "מופע ההאקתון בקורס נועד בכדי לפתח לחניכים את היוזמה, החשיבה והלמידה העצמאית, היצרתיות והעבודה בצוות פיתוח לקראת השירות הצבאי הסדיר כתוכניתנים".
"לחניכים ניתנו 24 שעות לפתח מערכות: חשיבה על רעיון, תכנון מוצר וקהל יעד, תכנון ארכיטקטורת המערכת, וכמובן - הפיתוח עצמו. הקורס התחלק לקבוצות, החניכים עבדו במשך כל היום והלילה על הפרויקטים, למדו עצמאית על טכנולוגיות חדשות, התמודדו עם בעיות, עבדו יחד, והביאו את הרעיונות והחלומות שלהם לכדי מימוש".
"אין סיפוק גדול מלראות את התכנון והחלום של המערכת הופך למציאות - והסיפוק היה ניכר על פניהם בבוקר של סוף הפיתוח, כשעמדו והציגו את הפיתוחים שלהם אחד לשני. כששמעתי מחניך את המשפט "אני אמשיך לעבוד על זה גם אחרי הקורס", היה ברור שההאקתון עשה את שלו - עורר בהם את החשק ליזום, לפתח ולחדש בעולם הטכנולוגיה בעצמם".