מערכת אתר צה"ל

השבוע התקיים יום יחידתי ליחידת שחר שבלוטם בשם "מרימים לשחר", בהובלת מפקדת היחידה, אל"ם טלי כספי שבת.

יחידת שחר שבלוטם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר, אחראית ליזום, לפתח וליצור שרותי תוכנה ארגוניים וכן לחקור ולמצות את המידע הארגוני והלוגיסטי של צה"ל, כל זאת במטרה להעלות את הכשירות והמוכנות, להביא להתייעלות משאבית ובירוקרטית ולשפר את חוויית השירות בצה"ל.
יום היחידה התקיים בבית הפלמ"ח ברמת אביב.

מדבריה של מפקדת יחידת שחר שבלוטם, אל"ם טלי כספי שבת: "בחרנו לקיים את היום הזה בבית הפלמ"ח לא במקרה. המקום הזה מעורר השראה ומעמיק את תחושת הגאווה על כך שאנחנו משרתים בצבא ההגנה לישראל. הצבא הוקם על בסיס הארגונים שפעלו פה בתקופת קום המדינה והפלמ"ח היה אחד הגדולים והחשובים שבהם. בצניעות רבה אומר שקיימים כמה קווים משיקים בין הפלמ"ח ליחידה-

קו אחד הוא התרומה העצומה שהייתה ליחידים בתוך הפלמ"ח. הפעולות בוצעו ע"י כוחות מצומצמים וגם תוכננו ונהגו כך. אמצעים מצומצמים וכוחות מצומצמים. פה יש קווי דמיון לשחר ביכולת ההשפעה העצומה שיש לכל אחד מאיתנו על אופן הפעולה היומיומית של הצבא, ועל פעילותו בחירום. גם החלוציות היא נקודה חזקה מאוד ביחידה ולראיה החלוציות שלנו בתחום הדיגיטל בצה"ל אך גם בתחום שילוב מדע הנתונים במערכות המידע.

נק' ההשקה השנייה היא אופן הפעולה של הפלמ"ח כגוף שחי את האזרחות בשילוב הצבא. גוף שהוא צבאי ומאורגן כצבא אבל פועל באופן שמשתלב עם המדינה והחיים אזרחיים. גם יחידת שחר די ייחודית בצבא מהבחינה הזו כי הרבה ממה שאנחנו עושים גם באזרחות- לא רק בהביטי הIT, הדיגיטל והדאטה אלא גם בהביטי עולמות התוכן וגם כי יש לנו הרבה אזרחים ביחידה ועבודה עם חברות אזרחיות ואנחנו נתרמים מהשילוב עם הידע, המקצועיות והנסיון שלהם.

והנקודה השלישית היא בעצם היום – אנשי הפלמ"ח ראו חשיבות עצומה להווי, לתרבות, לחינוך ולגיבוש. בלי ההנאה, הביחד והחברות שנוצרה כנראה שהיה קשה להגיע להישגים המופלאים אליהם הגיעו. גם ביחידה אנו רואים בזה חשיבות וכעת, אחרי שחזרנו לשגרה מהקורונה, מבטיחים לעשות את זה יותר".

כל אנשי יחידת שחר שבלוטם התאגדו ונחשפו לשלל תכנים ואירועים:
היום היחידתי נפתח במורשת – הצגה מרשימה ומרגשת בשם "ראשונים תמיד אנחנו": מופע המשלב תאטרון, מוסיקה וקולנוע לתוך יצירה אחת. המופע מספר על ייחודו של גדוד הפלמ"ח - אינו רק במאפייניו המקצועיים, רוח הקרב ותרומתו על המערכה על תקומת המדינה והגנתה, אלא גם ההתגבשות התרבותית חברית בין כל חבריה והמפגשים האמיתיים והאנושיים ביניהם.

לאחר המופע, התקיימו חמש הרצאות בסגנון "Ted" של קצינים מהיחידה, בהן סופר על עשייתם החלוצית ביחידה ועל שיתופי פעולה וחידושים טכנולוגיים ששולבו בפיתוחים שהוצגו.
לאחר מכן אנשי היחידה התחלקו לעבודה משותפת בקבוצות, על מנת להגות רעיונות לחידושים, לפיתוחים טכנולוגיים, לייעול התהליכים וההווי ביחידה. בתום סיעור המוחות הרשימה עברה לדרגים הגבוהים ביחידה ובהתאם לנקודות שעלו יגבשו שיפורים ותוכניות עתידיות.
לבסוף, התקיים טקס חלוקת תעודות הוקרה והרמת כוסית לבעלי התפקידים הרוחביים ביחידה ולקצינים שעזבו בשנה האחרונה.

בית הפלמ"ח הינו מוזיאון המתעד את מורשת הפלמ"ח באמצעות סיפור עלילתי, המדגים את השלבים השונים בתולדות הארגון: הקמת הפלמ"ח ואימונו, המאבק במנדט הבריטי, השותפות במוסד ההעפלה ושותפותו במלחמת העצמאות. המוזיאון הוקם בשנת 2000 ביוזמת עמותת דור הפלמ"ח, ולאחר השלמתו הועבר לרשות יחידת המוזיאונים של משרד הביטחון.